Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Tο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Δαμιανού Χατζημηνά «Τρομοκράτες του ονείρου», από τις Εκδόσεις Κέδρος

Αγαπητοί φίλοι,
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος, το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Δαμιανού Χατζημηνά με τίτλο Τρομοκράτες του ονείρου.
 
Δαμιανός Χατζημηνάς
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
Μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-04-4386-8,
σελ. 224, τιμή: 12.00 €


Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Δαμιανού Χατζημηνά, «Τρομοκράτες του ονείρου».


Ένα γαλάζιο γράμμα-φύλλο πορείας με παραλήπτη τον Κισσό, τον ήρωα αυτής της ιστορίας που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο «φαντασιακό» και στην πραγματικότητα. Ξεκινώντας ένα ταξίδι αναγνώρισης στα χωριά του Έβρου αγωνίζεται, περιπλανιέται, αφουγκράζεται την Ανατολία και αναζητεί συμμάχους στον δίκαιο αγώνα.
Ο Κισσός, ένας δονκιχοτικός τρομοκράτης.
Ο Ιμάμης ο δάσκαλος, οι μυστικοί σύνδεσμοι, η Πόλη μουντή, βαριά, μουσείο των αιώνων. Ο αρχηγός των Πυρήνων της Ανατολίας, δημοκρατικές ολιγαρχίες, τρομοκρατία παντού.
Έκρηξη στη γέφυρα του Γαλατά, το αεροδρόμιο στην Ντόχα, η Βαγδάτη, τα Κονσερβοκούτια, η συνοικία Ανταμίγια, το μέρος όπου έδωσε την τελική μάχη ο Δον Κιχότης, ο διάβολος στον ποταμό Τίγρη.
Τα μυρμήγκια στη Βαγδάτη έχουν εργάτες, πολεμιστές και βασιλιάδες.
«Το Όλο σού χτύπησε την πόρτα που ποτέ δεν άνοιξες...»

Όλα τα παραπάνω βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική...

Βιογραφικό:
Ο Δαμιανός Χατζημηνάς γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1970, σε μια πολιτικά ταραγμένη εποχή. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ασχολήθηκε με τις πολιτικές επιστήμες. Ταξίδεψε και εργάστηκε στη Μέση Ανατολή. Η σύγχρονη εποχή, η διεθνής τρομοκρατία και οι πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις τον κρατούν σε διαρκή εγρήγορση. Ασχολείται με τη συγγραφή χρησιμοποιώντας την τεχνική του «λογοτεχνικού affect» για να μας ταξιδέψει στον μυθιστορηματικό του κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου