Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Μάρτιος 2014


Facebook Twitter More...
Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας ιδιότυπος, μεταβατικός και απρόβλεπτος. Τα μαρτιάτικα αναγνώσματα είτε θα μας συνοδεύσουν στη βαλίτσα των πρώτων ανοιξιάτικων εξορμήσεων είτε θα μας κρατήσουν συντροφιά τις τελευταίες μας νύχτες δίπλα στο τζάκι. Αυτό τον μήνα διαβάζουμε βιβλία που θα εξάψουν τη φαντασία μας και θα προκαλέσουν τις αισθήσεις μας, καθώς θα ξεπροβοδίζουμε τον χειμώνα.
Τέσσερις αγαπημένες Ελληνίδες συγγραφείς μάς προσφέρουν απλόχερα την απόλαυση της ανάγνωσης. Η Σόφη Θεοδωρίδου μάς συστήνει ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ, φωτίζοντας μέσα από τις σελίδες του την ιστορία του Πόντου, της Σμύρνης αλλά και του Πειραιά της προσφυγιάς, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Επιστρέφοντας στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, η Άννα, η κεντρική ηρωίδα της Πένυς Παπαδάκη, επιχειρεί μια βουτιά στα βαθιά ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Παρακολουθούμε ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ της Νικόλ-Άννας Μανιάτη μια ιστορία έρωτα, προδοσίας και εκδίκησης. Η Μεταξία Κράλλη με το βιβλίο της ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ μας κλείνει το μάτι με νόημα, καθώς οι ιστορίες της θα μπορούσαν να είναι ιστορίες μας. Τέλος, αυτό τον μήνα δεν ξεχνάμε ότι στις 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: τιμούμε τον μεγάλο Έλληνα ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη και διαβάζουμε την τελευταία ποιητική συλλογή του ΠΙΚΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.
Η κυκλοφορία του βιβλίου του Τζέιμς Τζόις ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΦΙΝ για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι γεγονός! Άλλωστε ο Τζόις θεωρούσε τους Έλληνες «το γούρι του», και πίστευε πως όλοι μας κρύβουμε μέσα μας την ευρηματικότητα του Οδυσσέα. Δέκα έπη-μινιατούρες, σύντομα, πυκνά και εύστοχα κομμάτια ξεκαρδιστικής πρόζας, συνθέτουν ένα βιβλίο-πανδοχείο, φτιαγμένο με κόκκινα τούβλα και παράξενες λέξεις, έναν κόσμο που μας προκαλεί να περιπλανηθούμε εντός του.

Ανακαλύπτουμε τη σκοτεινά εθιστική γοητεία του νουάρ σε μέρη κοντινά, με κώδικες γνώριμους: o Πολ Τζόνστον, Σκοτσέζος συγγραφέας, εγκατεστημένος πλέον στην Ελλάδα, μας συστήνει τον ντετέκτιβ Άλεξ Μαύρο και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε σε μια εκρηκτική περιπέτεια με ιστορικές αναφορές που διαδραματίζεται στην Κρήτη. Ο Γενς Λαπίντους, έχοντας ασχοληθεί ο ίδιος με τον υπόκοσμο της Στοκχόλμης, έρχεται να στοιχειώσει τις ανοιξιάτικες νύχτες μας με το μυθιστόρημα ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ που συμπληρώνει την τριλογία του «Στοκχόλμη Νουάρ».



Υποδεχόμαστε την άνοιξη με διάθεση άκρως ερωτική, διαβάζοντας, μετά το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΑ, τη συνέχεια της αισθησιακής ιστορίας της Τζέσικα Σόρενσεν ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.


Για όσους κουράστηκαν να ακούνε τα ίδια και τα ίδια γύρω από το «ελληνικό πρόβλημα» της εποχής μας, ο Γιώργος Πολίτης μάς καλεί να στρέψουμε επιτέλους το βλέμμα μας από το πρόβλημα στη λύση και ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ - H ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Και επειδή στα δύσκολα το καταφύγιό μας είναι πάντα η οικογένεια, η Σούζαν Βαλιέρ μοιράζεται μαζί μας ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, για να είναι οι στιγμές με τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας παραμυθένιες! Παράλληλα, επειδή το Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά, μπαίνουμε σε κατανυκτικό πνεύμα με το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.



Για τους φίλους των e-books αυτό τον μήνα προτείνουμε ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΖΟΜΕΡ του Πάτρικ Ζίσκιντ (ΤΟ ΑΡΩΜΑ). Διαβάζουμε την ιστορία ενός μυστηριώδη πεζοπόρου, που ξυπνάει μνήμες από την παιδική μας ηλικία. ΛΕΓΕ ΜΕ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ μας προτρέπει η Σάρα Μπλέντελ, σε ένα μυθιστόρημα-θρίλερ, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αναζήτηση του έρωτα στο ίντερνετ. Ένα επικό βιβλίο από τον Άγγελο Φωκά: 300. Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ μας ωθεί να θυμηθούμε τον πρώτο μεγάλο πόλεμο της Ιστορίας που έμελλε να στιγματίσει την Ελλάδα, την ανθρωπότητα, τη δημοκρατία. Τέλος, η Μαρία Τζιρίτα εμπλέκεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο και βρίσκει ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΠΥΛΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, σε μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα που συζητιέται πολύ.
Με ρομαντική διάθεση η Γκέιλ Φόρμαν με το βιβλίο της ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΝΟ μας ταξιδεύει από την Πράγα στο Άμστερνταμ και από το Μεξικό στην Ινδία, ακολουθώντας τον Βίλεμ και τη Λούλου σε μια διαδρομή γεμάτη προσμονή και γλυκιά μελαγχολία.


Νέα ποικιλία νέων «ΦΡΟΥΤΩΝ» για τους μικρούς φίλους μας: από τη σειρά μας ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ δύο νέα βιβλία έρχονται να ξορκίσουν τους φόβους μας: ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ μας μαθαίνουν να μη φοβόμαστε τον γιατρό, ενώ το ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΩ ΠΟΤΕ! μας βοηθά να μείνουμε ψύχραιμοι και να βρούμε τον δρόμο της επιστροφής σε περίπτωση που… χαθούμε. Η Ράνια Μπουμπουρή με το νέο της βιβλίο ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ μιλάει στη γλώσσα των παιδιών για τη σημαντικότερη σχέση τους - αυτή με τους γονείς τους.
Νέα άφιξη στον χώρο του Graphic Novel: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΛΟΤΑ 1 - ΤΡΕΛΟΚΟΥΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΦΕΥΓΑΤΟΙ. Σε χορταστική δόση έρχεται ο ΖΑC POWER, με τέσσερα βιβλία, για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης με τις τρελές περιπέτειές του! Σημειώστε: ZAC POWER 1 - ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, ZAC POWER 2 - ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ, ZAC POWER 3 - ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ, ZAC POWER 4 - ΡΟΚ ΣΤΑΡ.
Για τους μικρούς μας φίλους έχουμε μια μοναδική πασχαλινή έκπληξη: Οι μοναδικές ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΕΣ 1 & 2 μαζί σε ένα σετ με λαμπάδα και παζλ, που θα κάνουν κάθε βαφτιστήρι να χαμογελάσει! Και για τους λάτρεις των εικονογραφημένων παραμυθιών, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ του Μάνου Κοντολέων αλλά και το ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Μαριλίτας Χατζημποντόζη υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε πολύχρωμους και μαγικούς κόσμους.



Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσουμε την όρεξή μας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)
Η ανοιξιάτικη διάθεσή μας κορυφώνεται καθώς περιμένουμε δύο νέες σημαντικές αφίξεις στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Προσεχώς κοντά μας τα νέα βιβλία του Γιάννη Καλπούζου και της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου,
Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ! Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!

Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας για τις νέες κυκλοφορίες μας. Το μήνυμα αυτό πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων, αφού φέρει ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα, καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας.
Για να διαγραφεί η διεύθυνσή σας, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ ή στείλτε e-mail στο unsubscribe@psichogios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου