Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - 2 Απριλίου 2014

Facebook Twitter More...
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς,

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.


Το 2014 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιρλανδίας. Το μήνυμα το έγραψε η πολυβραβευμένη Ιρλανδή συγγραφέας Siobhan Parkinson. Την αφίσα τη φιλοτέχνησε η Niamh Sharkey, πολυβραβευμένη Ιρλανδή εικονογράφος, συγγραφέας και δημιουργός κινουμένων σχεδίων.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ/Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παροτρύνει τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά με χορηγό τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Δείτε τη φετινή αφίσα και διαβάστε το Μήνυμα της IBBY εδώ!


Στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, η προώθηση της φιλαναγνωσίας αποτελεί προτεραιότητά μας και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα με κάθε ευκαιρία. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι μέρος των εσόδων που εισρέουν σε μια εταιρεία οφείλουμε να τα επιστρέφουμε στο κοινωνικό σύνολο, από το οποίο και προέρχονται. Γι’ αυτό και η φιλαναγνωσία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής μας δραστηριοποίησης.


Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας για τις νέες κυκλοφορίες μας. Το μήνυμα αυτό πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων, αφού φέρει ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα, καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας. Για να διαγραφεί η διεύθυνσή σας, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ ή στείλτε e-mail στο kids.teens@psichogios.gr με θέμα Newsletter Sxoliko Unsubscribe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου