Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ του GEORGE MAKARI στο THE HUB EVENTS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι εκδόσεις GEMA και η Μαρία Γκέρτσου σάς προσκαλούν στην την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 19:00 στο THE HUB EVENTS (Αλκμήνης 5, Κάτω  Πετράλωνα)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γρηγόρης Βασλαματζής, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Διδάσκων Αναλυτής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας
Κωνσταντίνος Γεμενετζής, Ψυχίατρος - Ψυχαναλυτής
Μαρία Χατζηανδρέου, Ψυχίατρος - Ψυχαναλύτρια
Ομιλία του συγγραφέα μέσω SKYPE
 
 Λίγα λόγια για το βιβλίο:
 

Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, συναρπαστικό, το «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» του George Makari προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvόs από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την αριστοτεχνική ιστορία ο George Makari δείχνει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύ­μα σκέψης σε όλη τη Δύση. Αφηγούμενος αυτή την ιστορία, ο Makari παρουσιάζει στον αναγνώστη σαγηνευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν παραγνωρισμένοι είτε είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.
Το πνευματώδες, γοητευτικό και ριζοσπαστικό έργο του Makari «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» είναι το πρώτο που αναλύει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η ψυχανάλυση.
Προλογίζει ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής.
 
 
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου