Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Το απολαυστικ​ό μυθιστόρημ​α «Η συζυγική ευτυχία» του σημαντικού συγγραφέα Ταχάρ Μπεν Ζελλούν

Αγαπητοί φίλοι,
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema, το απολαυστικό μυθιστόρημα «Η συζυγική ευτυχία» του πολύ σημαντικού συγγραφέα Ταχάρ Μπεν Ζελλούν.
Δείτε, σας παρακαλούμε, τα συνημμένα αρχεία.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Ευχαριστούμε πολύ
Εκδόσεις Gema
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ταχάρ Μπεν Ζελλούν
Η συζυγική ευτυχία
 
Μετάφραση: Μήνα Πατεράκη-Γαρέφη
Σελ.: 367, τιμή: 15 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-24-7
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA
 
Από τις εκδόσεις GEMA, κυκλοφόρησε το απολαυστικό μυθιστόρημα «Η συζυγική ευτυχία» του πολύ σημαντικού συγγραφέα Ταχάρ Μπεν Ζελλούν.
Καζαμπλάνκα, αρχές του 21ου αιώνα. Ένας ζωγράφος, στο ζενίθ της δόξας του, βρίσκεται απ’ τη μια μέρα στην άλλη καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα, παράλυτος από εγκεφαλική προσβολή. Η καριέρα του συντρίβεται και η λαμπερή ζωή του, γεμάτη εκθέσεις, ταξίδια και ελευθερία, διαλύεται κεραυνοβόλα.
Φυλακισμένος στην αρρώστια, μηρυκάζει την ήττα του, σίγουρος ότι ο γάμος του ευθύνεται για την κατάρρευσή του. Για να ξεφύγει απ’ την κατάθλιψη που τον παραμονεύει, αποφασίζει να γράψει κρυφά ένα βιβλίο, όπου θα αφηγείται την κόλαση της συζυγικής του ζωής. Μια διαδικασία αυτοανάλυσης που θα τον βοηθήσει να βρει το θάρρος να απελευθερωθεί από τη διαστροφική και καταστροφική του σχέση. Αλλά η γυναίκα του ανακαλύπτει το χειρόγραφο, κρυμμένο στο χρηματοκιβώτιο του ατελιέ, και αποφασίζει να καταθέσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων, απαντώντας σημείο προς σημείο στις κατηγορίες του άντρα της.
Τι είναι άραγε η συζυγική ευτυχία σε μια κοινωνία όπου ο γάμος αποτελεί θεσμό; Συχνά τίποτε περισσότερο από μια πρόσοψη, μια ψευδαίσθηση που συντηρείται από δειλία ή από σεβασμό στις κοινωνικές συμβάσεις. Αυτό  αφηγείται το ανά χείρας μυθιστόρημα αντιπαραθέτοντας δυο όψεις της ίδιας ιστορίας.
 
 
Ο Ταχάρ Μπεν Ζελλούν γεννήθηκε στη Φες, το 1944. Κέρδισε το βραβείο Γκονκούρ το 1987 για το μυθιστόρημά του  «Η ιερή νύχτα». Στις Εκδόσεις Γκαλλιμάρ έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, αφηγήματα και μια συλλογή ποιημάτων.
 
 
 
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου