Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν την Έλενα Αρτζανίδου




Οι Εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν την συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου. Με αφορμή το νέο της βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας, Το κουτί της Ιζόλδης, σας ενημερώνουμε για τα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.
Η ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1981 τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως εκπαιδευτικός. Τα τελευταία δυο έτη είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας στη Διεύθυνση Π. Ε. Αν. Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών «Αχιλλέας Καψάλης» που λειτουργεί στη Διεύθυνση. Επίσης, είναι δημιουργός του blog:filanagnosiaprogram.blogspot.com που είναι αναρτημένος στο φορέα της Δ/νσης Π. Ε .Αν. Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό για την εφημερίδα Θεσσαλονίκη-Μακεδονία. Σήμερα αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό έντυπο www.thinkfree.gr. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Δύο βιβλία της διασκευάστηκαν από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης το 2004.
Κάθε μέρα μόλις σχολάσει, η Ιζόλδη τρέχει στο σπίτι της με τη λαχτάρα να πάρει στο χέρι το τηλεκοντρόλ και να το πατήσει. Για ώρες ολόκληρες χαζεύει το μαγικό κουτί παρακολουθεί τις περιπέτειες του Τριστάνο και της πριγκίπισσας που τον περιμένει στο κάστρο της. Αδιαφορεί για το Φούσκα, το σκυλάκι που κάποτε λάτρευε, την ενοχλεί η παρουσία της μητέρας της και αποφεύγει τις βόλτες με τον πατέρα της. Για πόσο όμως θα μπορεί να ζει μόνο με τους φανταστικούς φίλους που νομίζει πως της μιλούν μέσα από το γυαλί ενώ την στην πραγματικότητα την κρατούν μακριά από τα παιχνίδια και τους ανθρώπους που την αγαπούν; Ένα βιβλίο για τη σωστή χρήση της τηλεόρασης.

Τιμή Πώλησης: 6,90€ 6,21€

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο
Μαθαίνουμε για …την καθημερινή συμπεριφορά

1η ανατύπωση
Ο Φώτης ντρέπεται για τον αδερφό του τον Κέκο γιατί φωνάζει και δε μιλά, περπατά νευρικά και βγάζει περίεργους ήχους, και τα άλλα παιδιά τους κοιτούν παράξενα όταν περπατούν μαζί στην πλατεία. Όμως όταν μια μέρα ο Κέκος εξαφανίζεται, ο Φώτης στενοχωριέται και ντρέπεται για όσα ένιωθε για τον αδερφό του, γιατί ο Κέκος ξέρει να κάνει πολλά πράγματα καλύτερα από τον ίδιο και από τους άλλους: να τρέχει γρηγορότερα από όλους, να σκαρφαλώνει εκεί που κανένας δεν μπορεί, να έχει μνήμη ελέφαντα… Έτσι, όταν βρίσκουν τον Κέκο, ο Φώτης νιώθει χαρούμενος, περήφανος και δεν ντρέπεται πια που ο αδερφός του έχει αυτισμό.

Τιμή Πώλησης: 5,50€ 4,95€

Μαθαίνουμε για …τον αυτισμό
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.
To βιβλίο υποστηρίζεται με ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΟ για τους εκπαιδευτικούς. Απλά στείλτε e-mail στο schools@psichogios.gr

O Γαβριλάκης θυμώνει που οι άλλοι δεν τον παίζουν και δεν του δίνουν σημασία. Γι’ αυτό αρπάζει κρυφά τα πράγματά τους και τα κρύβει. Πιο πολύ όμως θυμώνει με τη μαμά και τον μπαμπά, που δεν τον προσέχουν. Κι έτσι, όταν βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του κυρ Στάθη, κρύβει κάποιους θησαυρούς στην τσέπη του. Η μόνη που τον νοιάζεται και τον συμβουλεύει είναι η γιαγιά: «Ό,τι δε μας ανήκει δεν το παίρνουμε κρυφά, Γαβριλάκη». Πόσο πρέπει να ανησυχούμε όταν ανακαλύπτουμε ότι τα παιδιά μας αρπάζουν ξένα πράγματά; Διαβάστε την ιστορία του Γαβριλάκη και θα βρείτε τις απαντήσεις.

Τιμή Πώλησης: 6,60€ 5,94€

Μαθαίνουμε για …την κοινωνική συμπεριφορά
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.

2η ανατύπωση
Φαρφιρώ, Φαρφιρώ,
με τον κόκκινο στρατό.
Φαρφιρώ, Φαρφιρώ,
πρόσεξε μην πεις το «ρρρο»
και τρομάξεις τον εχθρό!
Επιτέλους, η Φαρφιρώ αποφάσισε να πάει μαζί με τη μαμά της στον ορθοδοντικό και να φορέσει τα κόκκινα σιδεράκια της. Γιατί μόνο έτσι θα ίσιωναν τα δοντάκια της. Όμως ένα πράγμα τη βασάνιζε• θα άρεσε στους φίλους της, στον Πρόδρομο, στην Ελευθερία και στον Κύρο; Ή θα την κορόιδευαν και θα γελούσαν μαζί της όλοι οι συμμαθητές της;

Τιμή Πώλησης: 6,70€ 6,03€

Μαθαίνουμε για …τις παιδικές ανασφάλειες
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.
O Δημήτρης από πολύ μικρός παίζει, μιλά και κάνει συνεχώς παρέα με τον Τζίμη, τον καλύτερο φίλο του. Ακόμη και στο σχολείο πηγαίνουν μαζί. Τα άλλα παιδιά, όμως, δε βλέπουν τον Τζίμη. Μόνο τον Δημήτρη βλέπουν στην αυλή, να είναι μόνος του και να μιλά μόνος του. Όλοι πιστεύουν πως η παρέα του είναι… η σκιά του και τον αποφεύγουν. Μέχρι τη στιγμή που ο Άλκης τού προτείνει να γίνουν αληθινοί φίλοι. Άραγε ο Τζίμης θα συμφωνήσει;

Τιμή Πώλησης: 6,70€ 6,03€

Μαθαίνουμε για … την κοινωνική συμπεριφορά
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.

1η ανατύπωση
Κίτρινα σαν το λεμόνι, κίτρινα σαν καναρίνι. Τι είναι άραγε αυτά; Της Μαλένας τα γυαλιά. Η Μαλένα είναι ένα γλυκό κοριτσάκι με όμορφα καστανοπράσινα μάτια. Τα παιδιά, όμως, στο σχολείο τη φωνάζουν "στραβούλιακα" και "μπουκαλοματού" γιατί φοράει γυαλάκια. Η Μαλένα ντρέπεται και θυμώνει και στενοχωριέται. Μέχρι τη στιγμή που μια συγγραφέας θα τους επισκεφτεί για να τους διαβάσει το βιβλίο της. Τι έκπληξη! Η παραμυθού φοράει γυαλάκια σαν της Μαλένας…

Τιμή Πώλησης: 6,73€ 6,06€

Μαθαίνουμε για …τις παιδικές ανασφάλειες
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.
Ποτέ δε βάζω τρικλοποδιές, ξέρω πως είναι επικίνδυνο… Ξαφνικά ο Χρήστος μού πέταξε άμμο στα μάτια… Τότε τον έσπρωξα και τον έριξα κάτω… Μα δε φταίω, εγώ, δεν ξεκίνησα πρώτος… Ποιος φταίει όμως; Πώς τελειώνει μια φασαρία στην τάξη του νηπιαγωγείου; Διαβάστε τη συνέχεια και θα καταλάβετε.

Τιμή Πώλησης: 6,06€

Μαθαίνουμε για …την κοινωνική συμπεριφορά
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.

4η ανατύπωση

3η ανατύπωση
Ο Αλέξανδρος εξηγεί στην αδελφή του, την Κικίτσα, τι είναι η οικογένεια. Οικογένεια είναι ο μπαμπάς, η μαμά και τα παιδιά. Οικογένεια είναι και η μαμά που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της. Αλλά και ο μπαμπάς που μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του. Η Κικίτσα όμως μπερδεύεται. Τελικά, ποιοι είναι οικογένεια; Για να τα ξεκαθαρίσετε όλα, διαβάστε τη συνέχεια.

Τιμή Πώλησης: 6,73€ 6,06€

Μαθαίνουμε για …την οικογένεια
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.
Ξέρω, θα σας φανεί παράξενο όταν ακούσετε το όνομά μου. Νομίζω πως αυτό το όνομα δεν υπάρχει στη χώρα σας. Τώρα που το καλοσκέφτομαι ούτε στη δική μου πατρίδα είναι πολύ συνηθισμένο. Θα αναρωτιέστε ποια είναι η πατρίδα μου. Λοιπόν, οι γονείς μου ήρθαν από τη Νιγηρία της Αφρικής, την ήπειρο που έχει πολύ ζέστη, ελάχιστο νερό και πολύ λίγο φαγητό. Είναι ώρα, όμως, να σας συστηθώ. Με λένε Πρόμις και πηγαίνω στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς μου… Ένα εντυπωσιακά εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από 7 ετών από τη γνωστή συγγραφέα παιδικών βιβλίων Έλενα Αρτζανίδου, με κύρια θέματα τη διαφορετικότητα και τη πρώτη μέρα στο σχολείο. Ένα σύγχρονο βιβλίο που αφορά όλα τα παιδιά.

Τιμή Πώλησης: 6,11€ 5,50€

Μαθαίνουμε για …την διαφορετικότητα
Κυκλοφορεί και σε e-book.
Διαθέσιμες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας.

2η ανατύπωση
Επικοινωνήστε με το schools@psichogios.gr για να οργανώσουμε εκδηλώσεις της συγγραφέα σε σχολεία ή βιβλιοπωλεία.

Καλές Αναγνώσεις

Κώστας Μακρής
Trade Marketing Manager - Υπεύθυνος Προώθησης Παιδικού Βιβλίου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Τηλ. 210 2804800, Fax 210 2819550
Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας για τις νέες κυκλοφορίες μας. Το μήνυμα αυτό πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων, αφού φέρει ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα, καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας.
Για να διαγραφεί η διεύθυνσή σας, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ ή στείλτε e-mail στο unsubscribe@psichogios.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου