Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Βιβλία για παιδιά και εφήβους από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Bookmark and Share
Αγαπητοί αναγνώστες,
Στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που καθιέρωσε το 1966 η ΙΒΒΥ, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Είναι η ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σκοπός του εορτασμού είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να θυμίσει τους μεγάλους την αξία και το ρόλο του παιδικού βιβλίου στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών. Μπορείτε να δείτε την αφίσα για το 2013, της οποίας χορηγός είναι οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, εδώ.Οι Εκδόσεις Ψυχογιός ιδρύθηκαν το 1979, οπότε και εξέδωσαν τα τέσσερα πρώτα παιδικά βιβλία τους. Το παιδικό-νεανικό βιβλίο παραμένει πυλώνας ανάπτυξης, εξελίσσεται διαχρονικά και παραμένει στις εκδοτικές προτεραιότητες του οίκου μέχρι σήμερα. Οι Εκδόσεις Ψυχογιός φιλοξενούν κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς, όπως ο δημοφιλέστατος Ευγένιος Τριβιζάς, οι βραβευμένοι από την Ακαδημία Αθηνών Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Γιολάντα Πατεράκη, Λίτσα Ψαραύτη και οι πολυβραβευμένοι και γνωστοί από τα σχολικά αναγνωστικά Αγγελική Βαρελλά, Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Βούλα Μάστορη, Μάνος Κοντολέων, Φράνση Σταθάτου, Αντώνης Δελώνης, Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, Νίκος Πιλάβιος, αλλά και νέους ανερχόμενους συγγραφείς, όπως η Γιώτα Φώτου, η Έλενα Αρτζανίδου, η Κατερίνα Μουρίκη, η Πέγκυ Φούρκα, η Ιωάννα Μπουλντούμη, ο Μάκης Τσίτας, η Ράνια Μπουμπουρή, ο Γιώργος Λεμπέσης, ο Μερκούριος Αυτζής, η Μαρία Ρουσάκη, η Ιωάννα Μπαμπέτα, ο Γιώργος Κατσέλης, η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη, η Αθηνά Ανδρουτσοπούλου και άλλοι πολύ αξιόλογοι συγγραφείς. Επίσης, μακρά παράδοση έχει ο εκδοτικός οίκος και στους ξένους συγγραφείς ξεκινώντας από διεθνή ονόματα όπως η Άστριντ Λίντγκρεν (Πίπη Φακιδομύτη & Μικές), ο Ρόαλντ Νταλ (Ματίλντα & Τσάρλι), ο Ότφιρντ Πρόισλερ (καπετάν Τρεμούλας), ο Μίχαελ Έντε (Ιστορία χωρίς τέλος & Η Μόμο) και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας με τις ιστορίες των κοριτσιών της Τζάκλιν Ουίλσον, με τον διάσημο Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και το πολυαγαπημένο Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα του Τζεφ Κίνι.



Πλήθος επιλογών σάς περιμένει στο www.psichogios.gr/ebooks, με περισσότερους από 700 τίτλους για κάθε προτίμηση και ηλικία.
Ξεφυλλίστε ολόκληρο τον κατάλογο παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας ΕΔΩ και εξερευνήστε το site μας, όπου στις ιστοσελίδες των παιδικών μας βιβλίων θα βρείτε ενδεικτικά κεφάλαια για τα περισσότερα βιβλία μας, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τον ψηφιακό φάκελο της Έλενας Αρτζανίδου και δεκάδες δράσεις φιλαναγνωσίας που μπορούν να διοργανωθούν στα σχολεία.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας για τις νέες κυκλοφορίες μας. Το μήνυμα αυτό πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων, αφού φέρει ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα, καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας.
Για να διαγραφεί η διεύθυνσή σας, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ ή στείλτε e-mail στο unsubscribe@psichogios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου