Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

NewsLetter Οκτ-Νοε 2010 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Αγαπητοί αναγνώστες,
Αυτός ο μήνας ξεκίνησε με ένα εξαιρετικό νέο: το βιβλίο του Θοδωρή Παπαθεοδώρου, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ, προτάθηκε από τις Λέσχες Ανάγνωσης του ΕΚΕΒΙ ως υποψήφιο στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Αναγνωστών 2010. Μπορείτε να το διαβάσετε –αν δεν το έχετε κάνει ήδη– και να λάβετε κι εσείς μέρος στην ψηφοφορία μέχρι 6/12! Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε και η συνέχεια του βιβλίου, ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ, που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές!
Ο μήνας αυτός ήταν επίσης αρκετά κινηματογραφικός: ο Χάρι Πότερ και ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου δραπέτευσαν από τις σελίδες και κατέκτησαν και τη μεγάλη οθόνη! Μετά τον κινηματογραφικό πυρετό, ΒΑΜΠΙΡ, ΑΘΑΝΑΤΟΙ, ΑΓΓΕΛΟΙ και ΑΣΠΟΝΔΕΣ ΦΙΛΕΣ θα σας κάνουν ΑΠΑΓΩΓΗ από την καθημερινότητα και θα σας μεταφέρουν στον κόσμο της επικής φαντασίας της ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!
Αναρωτιέστε πότε θα σας αποκαλύψουμε ποιος είναι Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ή ΤΟ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ; ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ! Μέχρι τότε, οι εκδηλώσεις μας είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΦΩΣ στα σκοτεινά –πλέον – απογεύματα, ενώ τα blogs των συγγραφέων μας φιλοξενούν πάντα τα τελευταία νέα, εκδοτικά και όχι μόνο! Γνωρίστε κρυφές πτυχές της ζωής των πρωταγωνιστών της Ιστορίας, όπως ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ, αλλά και αληθινές ιστορίες όπως αυτή της Παρισούλας Λάμψος που μας αφηγείται: Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ.
Για τις πνευματικές σας αναζητήσεις σχετικά με το ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, σας προτείνουμε βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΕΩΣ, ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ) που προβληματίζουν και διαφωτίζουν χωρίς να είναι καθόλου δογματικά.
Κι επειδή η αισιοδοξία σήμερα βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, αν έχετε διάθεση για δώρα, είστε στο σωστό μέρος: Πέρα από το γεγονός πως οποιοδήποτε βιβλίο είναι ένα δώρο που ανοίγουμε ξανά και ξανά, λάβετε μέρος στον νέο μας διαγωνισμό και διεκδικήστε 3 εκπληκτικά iPod touch! Επίσης, μοναδικά συλλεκτικά δώρα Monster High, Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου και Νάννι Μακ Φι, καθώς και προσκλήσεις σε 2 θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν (ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ και ΒΕΡΜΟΥΤ SONGS)!
Διαβάστε τη «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 2.500» που στόχο έχει την ανανέωση της Δημοκρατίας, παίρνοντας μαθήματα από την αθηναϊκή εμπειρία των κλασικών χρόνων. Tην Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ακαδημίας 23) θα παρουσιαστεί ενώπιον δημοσιογραφικού και ευρύτερου κοινού η «Διεθνής Ένωση Φίλων του Μαραθώνα», επ’ ευκαρία της επετείου των 25 αιώνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Γερμανίας κύριος Guy Feaux de la Croix, πρόεδρος της νεοσυσταθείσας οργάνωσης, σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναζωογονηθεί η διεθνής αναγνώριση του ρόλου που διαδραμάτισε η αρχαία Ελλάδα στην ανάπτυξη της Δημοκρατίας και του Δυτικού πολιτισμού. Σε μία περίοδο όπου η εικόνα της Ελλάδας πλήττεται διεθνώς, θεωρείται ιδιαίτερα αξιόλογη η πρωτοβουλία αυτή των Ελλήνων αλλά και άλλων Ευρωπαίων φίλων της Ελλάδας να τονωθεί το ηθικό της χώρας μέσω της πολιτιστικής, τουριστικής και αθλητικής διπλωματίας. Παρουσίαση θα κάνει επίσης ο ανταποκριτής Ξένου Τύπου κύριος Πωλ Αναστασιάδης, συγγραφέας του βιβλίου Marathon Mysteries (Μυστήρια του Μαραθώνα). Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Ένωση Ξένων Ανταποκριτών: 210 3637.318
Τέλος, εμπνευστείτε από τις Παγκόσμιες Ημέρες για βιβλία με σχετικό περιεχόμενο:

Νοέμβριος
01 – Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας
09 – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού
10 – Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης Για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη
14 – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Διαβήτη
15 – Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τροχαίων Ατυχημάτων
20 – Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
21 – Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης
21 – Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας
25 – Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης της Γυναίκας

Δεκέμβριος
02 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης της Δουλείας
03/12 – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες
05/12 – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού Για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη
09/12 – Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Διαφθοράς
10/12 – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
11/12 – Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
18/12 – Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη
Σας χαιρετούμε με ΖΑΧΑΡΕΝΙΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ και πολλή πολλή όρεξη!
Κλειώ Ζαχαριάδη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Τηλ. 210-2804800
Fax 210-2819550
e-mail : klio@psichogios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου