Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Βιβλία από τις Εκδόσεις Καστανιώτη - Βασίλης Παπαθεοδώρου

15 Δεκεμβρίου 2010
Βασίλης Παπαθεοδώρου
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν τον πολυβραβευμένο και αγαπημένο συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου.
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε μεταλλουργός και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει κυκλοφορήσει έως τώρα εννέα μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία ("Το μήνυμα", "Οι Εννέα Καίσαρες", "Χνότα στο τζάμι", "Στη διαπασών", "Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας") διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (2008) και δύο φορές με το βραβείο του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ (2008, 2010). Επίσης έχει αποσπάσει άλλα πέντε λογοτεχνικά βραβεία για διάφορα έργα του από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.
Όπως ο ίδιος μάς αυτοσυστήνεται στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.juvenilebooks.gr/ :
«Τα βιβλία μου δεν είναι καθαρά παιδικά ή εφηβικά. Προσπαθώ να δίνω το βάρος στη δράση και μέσω αυτής ο αναγνώστης να εξάγει τα όποια συμπεράσματα ή μηνύματα επιθυμεί. Πάντως η γενική κατεύθυνση που έχω στο μυαλό μου είναι ότι τα πράγματα δεν είναι, ή μπορεί και να μην είναι, όπως ακριβώς φαίνονται με την πρώτη ματιά. Άσπρο-μαύρο δεν υπάρχει και πρέπει κανείς να είναι υποψιασμένος και με κριτική ματιά απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις».
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ :
Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη; (2007)
Το μήνυμα (2001)
Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας (2008)
Μια αστεία επιδημία (2010)
Οι Εννέα Καίσαρες (2004)
Στη διαπασών (2009)
Άλφα (2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου