Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Εεκδόσεις GEMA - Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης


Αγαπητοί φίλοι,
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις GEMA,
το εξαιρετικό βιβλίο του George Makari
Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

George Makari

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ:

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Σελ.: 834, τιμή: 32 ευρώ (με το ΦΠΑ)

ISBN: 978-960-6893-23-0

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA


Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, συναρπαστικό, το Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης του Makari προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvόs από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την αριστοτεχνική ιστορία ο George Makari δείχνει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύ­μα σκέψης σε όλη τη Δύση. Αφηγούμενος αυτή την ιστορία, ο Makari παρουσιάζει στον αναγνώστη σαγηνευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν παραγνωρισμένοι είτε είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.

Το πνευματώδες, γοητευτικό και ριζοσπαστικό έργο του Makari Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης είναι το πρώτο που αναλύει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η ψυχανάλυση.

Προλογίζει ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής.
Ο George Makari είναι διευθυντής του Ινστιτούτου για την Ιστορία της Ψυχανάλυσής του Πανεπιστημίου Κορνέλ, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Γουέιλ, έκτακτος αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ και μέλος του Ψυχαναλυτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Τα έργα του για την ιστορία της ψυχανάλυσής έχουν κερδίσει πολυάριθμα Βραβεία. Ζει στη Νέα Υόρκη.
«Ο Makari έγραψε στην ουσία την ιστορία του σύγχρονου νου».   Paul Auster                                                «Εξαιρετική ιστορία... Αντί να γράψει μία ακόμη βιογραφία του Φρόυντ, ο Makari χαρτογραφεί το οικογενειακό δέντρο του Φρόυντ με όλα τα ακανθώδη κλαδιά του, τους μαθητές και τους διαφωνούντες του... Το Βι­βλίο του Makari βάζει μια ευχάριστη τάξη σε μια μπερδεμένη ιστορία».
                                                                                                         The New York Times Book Review

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου