Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Η Θλίψη της Λέαινας" - Υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2010

"Η Θλίψη της Λέαινας" - Υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2010
Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου από τις Εκδόσεις ΑλΔε
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Για έκτη χρονιά οι αναγνώστες παίρνουν το λόγο και ψηφίζουν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα μέσα από το Διαγωνισμό που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για την ανάδειξη του αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς.
Στη «βραχεία λίστα» των 15 βιβλίων, που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 280 που λειτουργούν στην Ελλάδα και την Κύπρο, συμπεριλαμβάνεται το μυθιστόρημα του νέου ταλαντούχου συγγραφέα Βασίλη Τσιρώνη «Η Θλίψη της λέαινας». Πρόκειται για το μυθιστόρημα που εκδόθηκε το Μάη του 2010 από τις εκδόσεις ΑλΔε και που σαν κεντρικό του άξονα έχει τη μανική φύση της εκδίκησης και τα ανεπούλωτα τραύματα του παρελθόντος.
«Ο Ευριπίδης καταφεύγει στην "ευδαίμονα νήσο του” για να βρει την έμπνευση, η Σιμπίλα ασφυκτιά στη νοσηρή μέγκενη της ελληνικής οικογένειας, η Ιφιγένεια ετοιμάζει το κύκνειο άσμα της στο θέατρο της Επιδαύρου, η θλιμμένη λέαινα, η Μήδεια δένει τις τρεις ιστορίες σε μία.
Η θλίψη της λέαινας είναι ένα μυθιστόρημα για τα ακοίμητα πάθη των ανθρώπων και την ανάγκη τους να αφήσουν το στίγμα τους στον ασαφή καμβά του χρόνου και της ιστορίας. Ένας αφηγηματικός κόσμος σκληρός και αληθινός που μας υπενθυμίζει εύγλωττα πως η αγάπη και το μίσος τρέφονται από την ίδια μητέρα.
Ο Βασίλης Τσιρώνης με τη φιλολογική του κατάρτιση ξέρει να χρησιμοποιεί λέξεις, άλλοτε καθημερινές και άλλοτε πιο σπάνιες, για να περιγράφει συναισθήματα, εισερχόμενος με εξαίρετη λογοτεχνική γραφή στον εσωτερικό λαβύρινθο που συνθέτει την ταυτότητα των ηρώων του».
Στηρίζουμε το βιβλίο του νέου συγγραφέα του νέου εκδοτικού οίκου συμμετέχοντας στην ψηφοφορία και στέλνοντας από το κινητό μας τηλέφωνο (SMS : ΒΑ 14 στο 54160).
Λίγα λόγια για το συγγραφέα και το έργο του :
Νέος σε ηλικία λογοτέχνης ο Βασίλης Τσιρώνης έχει μέχρι σήμερα διακριθεί τόσο με την ποιητική συλλογή του ΚΟΡΔΟΒΑ που ήταν η πρώτη εμφάνισή του στη νεοελληνική λογοτεχνία όσο και με τις εξαιρετικές κριτικές που δέχτηκαν τα δύο πρώτα πεζογραφήματά του «Νεκρός αδελφός» και «Λαίδη Λάζαρος» που εκδόθηκαν και τα δύο από τις εκδόσεις ΑλΔε. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η θλίψη της λέαινας» προκρίθηκε στην πρώτη φάση και ήδη περιλαμβάνεται στα πρώτα δεκαπέντε μυθιστορήματα της βραχείας λίστας για το Βραβείο Αναγνωστών 2010 που έχει εδώ και 6 χρόνια καθιερώσει το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ) ψηφίζουμε με Sms: ΒΑ 14 στο 54 160
http://www.alde.com.gr/ e-mail : aldeker@gmail.com
ΑλΔε εκδόσεις Τ.Θ. 573, 491 01 Κέρκυρα (τηλ: 26610 42547) &
Ζωοδόχου Πηγής 43, Εξάρχεια ΑΘΗΝΑ (τηλ: 210 3828464)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου