Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δύο μυθιστορήματα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποψήφια για το Βραβείο Αναγνωστών 2010 του ΕΚΕΒΙ

Ξεκινά η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς. Ψηφίστε τον αγαπημένο σας συγγραφέα και το βιβλίο που σας άρεσε από σήμερα έως τις 6 Δεκεμβρίου. Έως τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να ψηφίσουν οι αναγνώστες το αγαπημένο τους μυθιστόρημα για το Βραβείο Αναγνωστών 2010. Στη «βραχεία λίστα» των 15 βιβλίων που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 280 που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ :
1. Ποιος θυμάται τον Αλφόνς του Κώστα Ακρίβου. Ένα βιβλίο για το αίμα. Της φυλής, της οικογένειας, των φίλων. Πατήστε στο παρακάτω link για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο :
http://www.metaixmio.gr/1/index.scr?include_file=book_info.scr&main=2563&category=&option=
2. Απόψε δεν έχουμε φίλους της Σοφίας Νικολαΐδου. Ένα μυθιστόρημα για τρεις γενιές Ελλήνων που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους την ώρα που η Ιστορία δείχνει τα δόντια της.
Πατήστε στο παρακάτω link για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο :
http://www.metaixmio.gr/1/index.scr?include_file=book_info.scr&main=2480&category=&option=
Ο Κώστας Ακρίβος και η Σοφία Νικολαΐδου είναι, εκτός από αναγνωρισμένοι πεζογράφοι, μάχιμοι εκπαιδευτικοί με μακρόχρονη πείρα στην εκπαίδευση.
Ο Κώστας Ακρίβος έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και ανθολογίες, ενώ πήρε μέρος στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες. Από το 1983 εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια μέση εκπαίδευση. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και συνεργάτης σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για θέματα που αφορούν το βιβλίο. Διευθύνει τη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Μια πόλη στη λογοτεχνία, ενώ από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ επίσης κυκλοφορούν τα βιβλία του: Τελετές ενηλικίωσης και Πανδαιμόνιο.
H Σοφία Νικολαΐδου έχει εκδώσει μυθιστορήματα (Ο μωβ μαέστρος, Πλανήτης Πρέσπα), συλλογές διηγημάτων (Ξανθιά πατημένη, Ο φόβος θα σε ’βρει και θα ’σαι μόνος), μελέτες και μεταφράσεις. Σπούδασε κλασική φιλολογία και αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας (διδακτορική διατριβή). Διδάσκει δημιουργική γραφή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες. Από το 2001 συνεργάζεται με την εφημερίδα Τα Νέα για θέματα που αφορούν το βιβλίο. Ο δικτυακός της τόπος είναι : http://www.snikolaidou.gr/

Ποιος θυμάται τον Αλφόνς του Κώστα Ακρίβου (στείλτε ΒΑ 1 στο 54160)
Απόψε δεν έχουμε φίλους της Σοφίας Νικολαΐδου (στείλτε ΒΑ 8 στο 54160)

Με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετέχουν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης. Η ψηφοφορία γίνεται στέλνοντας με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο επιλογής σας, στο πενταψήφιο 54160. Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.

Για τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κυριάκος Χαρίτος
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 524)
Fax: 211 3003562
e-mail : pr@metaixmio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου