Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Φωτογραφική Έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών - Έως 10 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ : «Φωτογραφική Έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών»
Σας ενημερώνουμε ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1, στον ισόγειο χώρο) λειτουργεί πλούσια φωτογραφική έκθεση με παράθεση επεξηγηματικών ιστορικών κειμένων, που καλύπτει όλο το φάσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την έναρξή του στο Αλβανικό μέτωπο, τη γερμανική κατοχή, τα ολοκαυτώματα Διστόμου, Καλαβρύτων κλπ., μέχρι την απελευθέρωση της χώρας και την ύψωση της Ελληνικής σημαίας από τον Γεώργιο Παπανδρέου στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης στις 18 Οκτωβρίου 1944. Πλην των φωτογραφιών, όμως, ευάριθμα εκθέματα της περιόδου του πολέμου, του Εμφυλίου και της ανοικοδόμησης της χώρας βάσει του σχεδίου Marshall, όπως επίσης, δάνεια των Καλαβρύτων, του Κομμένου Άρτας και του Συλλόγου Αριστοτέλης της Φλώρινας, αλλά και 25άλεπτης διάρκειας ταινία που επιμελήθηκε η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του ΥΠ. ΕΞ., συνιστούν ένα άρτια οργανωμένο σύνολο, υπόδειγμα διαδραστικού μαθήματος διδασκαλίας της νέας γενιάς για τα γεγονότα που πριν 70 χρόνια έφεραν την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας κοινής γνώμης και των ηγετών όλου του κόσμου οι οποίοι αναφέρονταν με θαυμασμό στην αντίσταση του ελληνικού λαού, αντίσταση που ιστορικά αποδείχθηκε πως είχε καταλυτική σημασία στην τελική έκβαση του πολέμου υπέρ της Συμμαχικής Νίκης.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2010, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 11.00 π.μ. έως και 13.00 μ.μ.
Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες Δ/θμιας Εκπ/σης που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου (Υ.Δ.Ι.Α.) στο τηλέφωνο 210.36.83.351 προκειμένου να προγραμματίσουν την επίσκεψη.
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου