Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ευχάριστες ώρες με ένα βιβλίο παρέα, από τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς


ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ

www.florasfun.gr ότι καλύτερο στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

αγοράστε τα αγαπημένα σας βιβλία ηλεκτρονικά ή επισκεφθείτε ένα από τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς και κερδίστε πόντους και ακόμα καλυτερες τιμές σαν μέλη του ΦΛΩΡΑΣ BOOK CLUB

(ιστορικό μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Μανφρέντι Βαλέριο
Εκδόσεις Ψυχογιός
Από τη γέννησή του στη βραχώδη Ιθάκη μέχρι την εξέλιξή του σε πολεμιστή στο πλευρό του πατέρα του, Λαέρτη, από την αγκαλιά της τροφού του Ευρύκλειας στην απέραντη θάλασσα, από την εκτυφλωτική ομορφιά της Ελένης στον έρωτα για την Πηνελόπη, από τον επίσημο όρκο για εκδίκηση μέχρι το ξέσπασμα του τρομακτικού πολέμου, αυτό το μυθιστόρημα ακολουθεί τον Οδυσσέα μέχρι την κατάκτηση της Τροίας, πριν ακόμα αρχίσει ο νόστος. Ο Βαλέριο Μανφρέντι φέρνει στο φως επεισόδια και πρόσωπα που δε γνωρίζαμε, με αποτέλεσμα ο Οδυσσέας να μη φαντάζει μοναχικός ανάμεσα στις σκιές των θεών και των πολεμιστών.
Μια ιστορία ρυθμική σαν τα τύμπανα του πολέμου, φουρτουνιασμένη σαν θάλασσα που τη χτυπάει η τρίαινα του Ποσειδώνα, μελωδική σαν το τραγούδι των Σειρήνων.
Τιμή florasfun: 14,94€


(μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία)
Συγγραφέας: Γκουτζικίδου Νατάσα
Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία
Η Ζοζεφίνα, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών, αποδέχεται μια εργασιακή πρόκληση που περιλαμβάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι δέκα ημερών στο Παρίσι. Φτάνοντας στην πόλη, μια βροχερή νύχτα, συναντά τον Αντώνη, τον οποίο γνωρίζει ήδη από την Ελλάδα και τους ενώνει η αμοιβαία συμπάθεια ή μήπως, κάτι περισσότερο; Οι καταστάσεις θα τους φέρουν κοντά και ο έρωτας δεν θα αργήσει να ξυπνήσει στις καρδιές τους. Όμως, έχουν μόνο δέκα μέρες στη διάθεσή τους για να ζήσουν το παραμύθι, αφού στην αληθινή ζωή, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μπορούν δέκα μέρες να αλλάξουν για πάντα τη ζωή δύο ανθρώπων; Είναι ικανό το πιο δυνατό συναίσθημα να ανατρέψει κάθε δεδομένο;
Τιμή florasfun: 9,90€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Τσουκαράκη Έλση
Εκδόσεις Ψυχογιός
Μέσα στη λαίλαπα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ο Νέστορας και ο Λέανδρος φυγαδεύονται από την πατρίδα τους, ώστε να συμμετάσχουν μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα στις πολεμικές συρράξεις της Βορείου Αφρικής. Έως τότε την πορεία τους έχει καθορίσει η χαρισματική προσωπικότητα του υπέροχου πατέρα τους, του Κυριάκου, ενός οραματιστή που τους δίδαξε πώς να βιώνουν την ομορφιά της ζωής.
Ο Νέστορας αφήνει πίσω το κορίτσι της καρδιάς του, τη Ροζαλία, ενώ ο Λέανδρος συναντά την Άννα, που θα αποδειχθεί μοιραία στη ζωή του. Όμως ο πόλεμος γκρεμίζει τα όνειρα όλων, ανατρέπει τα σχέδιά τους και τους υποχρεώνει να υφάνουν μια σκληρή συνομωσία σιωπής.
Υπάρχουν στιγμές που η αγάπη απαιτεί, σαν σαρκοβόρο, θυσίες και πόνο για να μπορέσει, έστω και λαβωμένη, να επιβιώσε
Τιμή florasfun: 13,95€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Μι Φαρία Μανιάτογλου
Εκδόσεις Ωκεανός
Όταν ο αρραβωνιαστικός της αποφασίζει να παρατήσει τα πάντα και τους πάντες και να φύγει μακριά της, η Λένα βλέπει τη ζωή της να κλονίζεται συθέμελα. Όλα της τα σχέδια και το οικοδόμημα της μελλοντικής της ζωής καταρρέουν, αφήνοντάς την ευάλωτη, πληγωμένη, καταρρακωμένη.
Στην αρχή την πνίγει η αγανάκτηση κι έπειτα ο θυμός μετατρέπεται σε κατάθλιψη και αποθάρρυνση, σε ένα βαθύ παράπονο για όσα τόσο άδικα της έχει επιφυλάξει η ζωή. Η ζωή της βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Θα χρειαστεί να αναθεωρήσει τις αξίες της, να επιστρατεύσει όλες της τις ψυχικές δυνάμεις για να αντιπαλέψει την κατάσταση στην οποία την έφερε η συναισθηματική εξάρτησή της από έναν άπιστο άνδρα.
Στήριγμά της σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, προσπαθεί να σταθεί ο Ηλίας, ο παλιός της φίλος, που πασχίζει με χίλιους τρόπους να της δείξει τα αισθήματά του.
Τιμή florasfun: 14,31€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Αφροδίτη Βακάλη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σ' ένα νησί των Κυκλάδων, ο καπετάνιος Παναγής Καρατζάς επιστρέφει για να βρεθεί αντιμέτωπος με παλιούς και νέους δαίμονες. Στο μουράγιο τον περιμένει με λαχτάρα η θετή του κόρη, η Αννεζώ, και στο σπίτι η Φρασκούλα, η ψυχρή κι απόμακρη γυναίκα του. Στη θαλασσοδαρμένη του ψυχή, τη στερημένη από αγάπη, σιγά σιγά γεννιέται ένα νοσηρό ερωτικό πάθος για το κορίτσι που ο ίδιος μεγάλωσε σαν κόρη του. Τρομαγμένος και γεμάτος ντροπή, την παντρεύει βιαστικά και με το ζόρι με τον καλύτερο του φίλο, τον Κωνσταντή. Κι ενώ το ζευγάρι παλεύει να ισορροπήσει μέσα σ’ αυτό τον αταίριαστο γάμο, τα πρόσωπα που τους περιστοιχίζουν ταλανίζονται απ' τα δικά τους ασίγαστα πάθη.
Τιμή florasfun: 13,95€
(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Μαρια Ευαγγελία Γυφτογιάννη
Εκδόσεις Ωκεανός
Ο Σιδερής Κρυστάλλης ατενίζει τη θάλασσα από τον κόκκινο βράχο της Σαντορίνης. Από τη μια η ιστορία και το βαρύ παρελθόν που άφησε πίσω του, φεύγοντας από τον τόπο του, την Ίμβρο. Η ατολμία του του στοίχισε την ευτυχία και τώρα, ώριμος πια οριστικά, του δίνεται άλλη μια ευκαιρία για να την κερδίσει. Όταν αποφάσισε να κάνει βήματα προς το μέρος της μεγάλης του αγάπης, της Καλλιόπης, τον έδεσε στον ιστό της η όμορφη Μαρκέλλα. Η Καλλιόπη ακολούθησε τη μοίρα της.Μετά από χρόνια, οι δρόμοι τους συναντώνται. Είναι κι οι δύο χαμένοι, προδομένοι από τους ανθρώπους στους οποίους αφιέρωσαν τη ζωή τους
Τιμή florasfun: 17,01€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Κονδύλης Θάνος
Εκδόσεις Ψυχογιός
Η Κατερίνα, ο Λευτέρης και ο Οκάν είναι τρεις φίλοι που ζουν στη νησιωτική ελληνοτουρκική μεθόριο. Τα δυο αγόρια, παρά τη διαφορετική εθνικότητά τους, είναι πολύ στενά δεμένα, ενώ ο Λευτέρης και η Κατερίνα έχουν βρει ο ένας στο πρόσωπο του άλλου τον πρώτο τρυφερό τους έρωτα.
Η ζωή όμως θα παίξει σε όλους παράξενα παιχνίδια και στην εφηβεία οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.
Ο Λευτέρης γίνεται πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όταν όμως ο Λευτέρης καταρρίπτει έναν Τούρκο πιλότο, η υπηρεσία του θα τον τιμωρήσει. Συντετριμμένος καθώς είναι, λαμβάνει ένα παράξενο γράμμα που τον πληροφορεί ότι ο πατέρας του είναι ετοιμοθάνατος. Τότε συνειδητοποιεί ότι άλλα πράγματα έχουν αξία στη ζωή κι έτσι επιστρέφει έπειτα από χρόνια στο νησί του. Αλλά εκεί ελλοχεύει ένα φοβερό μυστικό που θα σφραγίσει τη ζωή και το μέλλον των τριών φίλων.
Όταν ο χρόνος και η μοίρα δοκιμάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων, μόνο η φιλία και ο έρωτας μπορούν να τους σώσουν.
Τιμή florasfun: 15,93€

(ιστορικό μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Γιώργος Λεονάρδος
Εκδόσεις Ωκεανός
Η Ευσεβία, η όμορφη βυζαντινή αρχοντοπούλα, μαθαίνει ότι την προορίζουν για σύζυγο του Κωνστάντιου, του νέου αυτοκράτορα. Κρυφά ερωτευμένος μαζί της ο Ιούλιος, ο σωματοφύλακάς της, θα ταραχτεί όταν θα μάθει το νέο. Όμως, ο έρωτας της πιστής και αφοσιωμένης Μελισσάνθης είναι γι’ αυτόν καταφύγιο και παρηγοριά, αφού δεν μπορεί να έχει
την γυναίκα της καρδιάς του. Κι ύστερα, όλα αλλάζουν ξαφνικά. Το σύμπαν ανατρέπεται…Δύο χαρισματικές προσωπικότητες κυριαρχούν την εποχή αυτή: Η Ευσεβία, η ωραία σύζυγος του Κωνστάντιου, και ο Ιουλιανός ο Μέγας και Φιλόσοφος ή Αποστάτης και Παραβάτης, όπως τον ονόμασαν οι αντίπαλοί του…
Ο ίδιος διακήρυσσε ότι απλά ήταν Έλληνας.
Τιμή florasfun: 14,31€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Αγγελική Κακανιάρη
Εκδόσεις Ωκεανός
Μεσαιωνική Ισπανία… Στο αρχοντικό ετοιμάζονται πυ-ρετωδώς για να γιορτάσουν τα γενέθλια της όμορφης Ισιδώρας. Διπλή η χαρά αφού περιμένουν και τον ιππότη Αλεχάνδρο ντι Λάμπρε, τον αρραβωνιαστικό της Φελίσια. Όμως αυτή η γιορτή δεν θα γίνει ποτέ. Θα τη σταματήσουν οι λεπίδες των Αράβων. Η Ισιδώρα με τον μικρό της αδελφό Λυσιέν μέσα από μυστικά περάσματα του πύργου θα βρουν καταφύγιο στο πυκνό δάσος. Ο Αλεχάνδρο θα δώσει όρκο στην ετοιμοθάνατη αγαπημένη του που δεν θα μπορέσει όμως να κρατήσει…
Μια βίαιη ανατροπή θα τους βάλει σε νέες περιπέτειες…
Τιμή florasfun: 13,41€

(διηγήματα) επανέκδοση
Συγγραφέας: Ζυράννα Ζατέλη
Εκδόσεις Καστανιώτη
Το δικαιώμα εισόδου σε όλες τις λέσχες των ψυχικά προικισμένων η Ζ.Ζ. το απέκτησε με αυτό το πρώτο της βιβλίο, που ήδη έχει ηλικία δέκα ετών. Τα διηγήματα είναι εννέα – όσες και οι Μούσες. Γυναίκα από σύμπτωση και συγγραφέας από απόλυτη κλίση, η κεντρική φιγούρα έχει τόση ανάγκη να γευτεί το τερπνό δηλητήριο του εγώ της, ώστε τολμά να υψώνει τη λογοτεχνία της σαν σπάνια κύλικα.
Οι ιστορίες αυτής της συλλογής έχουν κάτι από την απόκρυφη γοητεία των νευμάτων της ιέρειας και την αινιγματική επίδραση των φίλτρων.
Τιμή florasfun: 14,38€

(αστυνομικό μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Ελευθερία Μεταξά
Εκδόσεις Ωκεανός
Η Έλσα Γληνού ήταν κάποτε μια διακεκριμένη ψυχολόγος, που συνεργαζόταν με την αστυνομία στη διαλεύκανση εγκλημάτων.  Χρόνια αργότερα ένας παλιός φίλος και συνεργάτης θα της ζητήσει να επανέλθει στην ενεργό δράση, για να βοηθήσει ένα νεαρό ζευγάρι να βρει το παιδί του, που έπεσε θύμα απαγωγής. Παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς, τελικά πείθεται να αναλάβει αυτήν την υπόθεση, για να βρεθεί μπλεγμένη σε μια ιστορία που αφορά και το δικό της παρελθόν, μια ιστορία που θα την αναγκάσει να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εφιάλτες της.
Τιμή florasfun: 14,80€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Κατερίνα Γιατζόγλου
Εκδόσεις Λιβάνη
Έρωτας, εξουσία, χρήμα...
Τρεις έννοιες τυλιγμένες σ’ ένα πολύπλοκο κουβάρι που ξετυλίγεται στο λαβύρινθο που λέγεται ζωή. Η Άννα, μία δυναμική και ισορροπημένη γυναίκα, ερωτεύεται έναν άντρα που τη βλέπει «μικρή», γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να πετάξει ψηλά μαζί της, με τα φτερά του έρωτα.
Θα του μάθει άραγε ότι όταν αγαπάς με προϋποθέσεις δεν αγαπάς;
Θα μπορέσει να εξηγήσει την παράλογη συμπεριφορά του, ψάχνοντας θαμμένα κίνητρα;
Γιατί ο «Μακιαβέλι του Έρωτα» δεν μπορεί να αγαπήσει, επειδή έχει χτίσει μέσα του ένα δαίδαλο από εμπόδια ενάντια στο πιο αρχέγονο και βαθύ συναίσθημα...
«Ο Μακιαβέλι δε νοιάζεται για κανέναν. Το κέντρο του κόσμου είναι ο εαυτός του και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν…»
Τιμή florasfun: 8,91€

(αστυνομικό μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Νέσμπο Τζό
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο Χάρι Χόλε επιστρέφει στο Όσλο για μια υπόθεση πολύ προσωπική. Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο πρώην επιθεωρητής Χάρι Χόλε απέδρασε στο Χονγκ Κονγκ για να ξεφύγει από τα τραύματα της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής στο Όσλο. Επιστρέφει τώρα για να ερευνήσει μια δολοφονία. Η υπόθεση όμως έχει ήδη κλείσει. Ο Γκούστο ο πρεζάκιας σκοτώθηκε στη διάρκεια κάποιου καβγά για ναρκωτικά. Ο φερόμενος ως δολοφόνος του έχει ήδη συλληφθεί.
Ο Χάρι παίρνει την άδεια να επισκεφθεί τον κατηγορούμενο στη φυλακή. Εκεί ο πρώην επιθεωρητής έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και την προσωπική του διαδρομή - ο κατηγορούμενος είναι ο γιος της μεγάλης του αγάπης της Ράκελ, ό,τι κοντινότερο έχει σε γιο.
Ετσι ξεκινά την πιο μοναχική και την πιο απίθανη έρευνά του παρά την άρνηση της αστυνομίας να επανεξετάσει την υπόθεση. Τα ίχνη των ναρκωτικών, του αίματος και των μυστηριωδών εξαφανίσεων οδηγούν σ' έναν άντρα για τον οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει, έναν άντρα που κυριαρχεί στους νυχτερινούς δρόμους του Όσλο, τον "φαντομά".
Τιμή florasfun: 16,92€

(αστυνομικό μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Σολιδάκης Δημήτρης
Εκδόσεις Σιδέρη
Ο υπαστυνόμος Λαμπρινός, βυθισμένος στις σκέψεις του, προσπαθούσε να ζυγίσει τα νέα στοιχεία που τον είχαν κατακλύσει και τον πάγωσαν. Και το εντυπωσιακό ήταν πως όλη αυτή η υπόθεση είχε αναδυθεί σιγά σιγά μέσα από δύο τυπικές έρευνες αυτοκτονίας και μια παλιά υπόθεση δολοφονίας, που είχε μπει εδώ και χρόνια στο αρχείο με λάθος πορίσματα. Καθώς συνειδητοποιούσε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ένιωθε να βρίσκεται εν μέσω μιας θύελλας που είχε ξεκινήσει από το τίναγμα των φτερών μιας πεταλούδας και τώρα τον παρέσυρε. Τελικά, μήπως είχαν δίκιο ο καθηγητής Χαριάδης και η ΕΥΠ που αναζητούσαν επίμονα τον "Ιάμβλιχο" αδιαφορώντας για το φόνο, αφού στο παιχνίδι της αναζήτησης είχαν μπει πολλοί σκοτεινοί παίκτες;  Οι αποκαλύψεις δε φέρνουν και τις λύσεις των προβλημάτων και εκεί που δεν υπάρχουν απαντήσεις ξεκινούν τα μεγάλα ερωτήματα. Σ' αυτό το αθέατο κυνήγι υπήρχαν ένα σωρό παράπλευρες απώλειες και σκεφτόταν ότι ακόμα δεν είχε δει τίποτα, αφού η κατάσταση βρισκόταν πλέον εκτός ελέγχου. Έτσι, αποφάσισε να δράσει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Τιμή florasfun: 12,96€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Ελπίδα Οικονομοπούλου
Εκδόσεις Λιβάνη
H δίνη της Ιστορίας τη στροβίλισε σ' όλα τα κοσμογονικά γεγονότα από το '22 στη Μικρασία μέχρι τα τέλη του '50 στην Ελλάδα. Κατάφερε να σωθεί από το ολοκαύτωμα της Σμύρνης, χάνοντας τη μάνα της αλλά και τη μνήμη της. Έζησε καταφρονεμένη στη φτωχή και αφιλόξενη Ελλάδα, ερωτεύτηκε με όλη της την καρδιά και πόνεσε ως τα βάθη της ψυχής της. Δούλεψε ασταμάτητα, αντιστάθηκε και πολέμησε το κακό. Κάποτε ησύχασε, όσο μπορεί κανείς να ησυχάσει μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις και συνεχή ανέχεια. Κι έπειτα πάλι ο πόλεμος του '40. Αγωνίστηκε με το δικό της τρόπο ενάντια στον εχθρό, καταδιώχθηκε κι αργότερα κόντεψε να χάσει τη ζωή της. Κι ενώ φαίνεται ότι όλα γι' αυτήν έχουν χαθεί, ένα χέρι την πιάνει δυνατά, με αγάπη, και την ανεβάζει στο φως...
Τιμή florasfun: 12,87€

(μυθιστόρημα ενηλίκων)
Συγγραφέας: Tara Sue Me
Εκδόσεις Λιβάνη
Ο Ναθάνιελ Γουέστ ποτέ δε χάνει τον έλεγχο.  Νέος, γοητευτικός και μυστηριώδης είναι ο δυναμικός επικεφαλής των επιχειρήσεών του κατά τη διάρκεια της μέρας.  Τις νύχτες όμως είναι ο απρόσιτος κυρίαρχος που ποτέ δεν ξεφεύγει από τους κανόνες του παιχνιδιού.  Ποτέ δε δέχεται υποτακτικές χωρίς εμπειρία, αλλά όταν στο γραφείο του εμφανίζεται απροσδόκητα η Άμπιγκεϊλ και του ζητά να γίνει η πειθήνια σύντροφός του, παραβιάζει ο ίδιος τους όρους που έχει θέσει και αποφασίζει να δοκιμάσει τα όριά του. Ο συνδυασμός της αθωότητας και της προθυμίας που δείχνει η Άμπι αποδεικνύεται μεθυστικός για τον Ναθάνιελ, που αρχίζει να χάνει την κυριαρχία του.  Όταν όμως αρχίζει να βυθίζεται βαθύτερα στο πάθος του για την Άμπι, συνειδητοποιεί ότι η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμφίδρομη – και ο ίδιος κρύβει πολλά μυστικά που απειλούν να ανατινάξουν τα θεμέλια της σχέσης τους...
Τιμή florasfun: 12,51€

(μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Δέσποινα Φίλιου
Εκδόσεις Captainbook
Πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι γεννήθηκε ένας νεανικός έρωτας. Πρωταγωνιστές του ειδυλλίου είναι η Αννούλα και ο Θανασάκης... Πού θα τους οδηγήσει ο έρωτάς τους;
Τιμή florasfun: 10,80€

(αστυνομικό μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Philip Kerr
Εκδόσεις Κέδρος
Σε ένα σπίτι γεμάτο δολοφόνους όλα μπορεί να συμβούν.
Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, η πιο σκοτεινή φυσιογνωμία των υψηλόβαθμων ναζί και νέος Προστάτης του Ράιχ στη Βοημία και στη Μοραβία, διατάζει τον Μπέρνι Γκούντερ να τον επισκεφθεί στην Πράγα και να περάσει ένα Σαββατοκύριακο κοντά του στην εξοχική του έπαυλη. Είναι μια "πρόσκληση" την οποία ο Μπέρνι ευχαρίστως θα απέφευγε, ειδικά από τη στιγμή που μαθαίνει ότι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι είναι ανώτερα στελέχη των Ες Ες και της Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα του Άλμπερτ Κούτνερ, λοχαγού των Ες Ες, σε ένα δωμάτιο κλειδωμένο από μέσα, ο Μπέρνι γίνεται το επίκεντρο της προσοχής καθώς αναλαμβάνει να διαλευκάνει αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.
Τιμή florasfun: 14,94€

(ιστορικό μυθιστόρημα)
Συγγραφέας: Παπαδόπουλος Κυπραίος Γιώργος
Εκδόσεις Διόπτρα
Ενάντια στη μοίρα και συχνά ενάντια στη λογική, Το Δαχτυλίδι ξετυλίγει μέσα στις γεμάτες αλήθεια σελίδες του μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, την αξιοπρέπεια και την πατρίδα.
Ξεκινώντας πριν από δύο αιώνες στο μεγαλύτερο ελληνικό νησί, την Κύπρο, έξι γενιές ανθρώπων αγωνίζονται για να αλλάξουν τα σχέδια της μοίρας, της δικής τους και του τόπου τους.
Το Δαχτυλίδι σφραγίζει τις ζωές απλών, καθημερινών ανθρώπων, που γίνονται ήρωες. Έρωτες, φιλίες, όνειρα, ιδέες και αγαθά που δεν μετριούνται με το ζύγι, συνθέτουν μια αληθινή ιστορία που όμοιά της δεν έχει ξαναγραφτεί ποτέ.
Τιμή florasfun: 12,51€

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ για ιδιαίτερες καταστάσεις!!
(ορθόδοξη,λαογραφική και ψυχολογική θεώρηση)
π.Φιλόθεος Φάρος
Εκδόσεις Αρμός
Μια διεξοδική ανάλυση και αντιμετώπιση της καταστάσεως του πένθους και της θλίψης, όπως την προσεγγίζει ο π. Φιλόθεος Φάρος. Ο συγγραφέας εξετάζει το θέμα κάτω από το φως της διδασκαλίας των Πατέρων της Εκκλησίας, της εμπειρίας του λαού μας και των πορισμάτων της σύγχρονης επιστήμης, αντιπαραθέτοντας την ορθόδοξη στάστη και αντιμετώπιση σε αυτήν που έχει αναπτύξει ο δυτικός κόσμος.
Τιμή florasfun: 14,85€

Συγγραφέας: Κρισναμούρτι
Εκδόσεις Καστανιώτη
Σε αυτό το βιβλίο του Κρισναμούρτι έχει γίνει επιλογή κειμένων από ομιλίες, συζητήσεις και γραπτά του που έχουν ως κεντρικό τους θέμα το «εγώ». Τα κείμενα αυτά καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πενήντα ενός χρόνων της δουλειάς του, από το 1932 έως το 1983. Το τέλος του «εγώ» ή «το βγάλσιμο από το ποτάμι», όπως αλλιώς το ονομάζει ο Κρισναμούρτι, μοιάζει να είναι το βαθύτερο και κεντρικό θέμα όχι μόνο αυτού του βιβλίου, αλλά όλης της διδασκαλίας του· μοιάζει να είναι το κλειδί μιας άλλης ποιότητας εσωτερικής ησυχίας και ζωής.
Ο τίτλος του πρώτου κεφαλαίου του βιβλίου, από μια ομιλία του το 1949, εκφράζει ακριβώς αυτό, και με τον καλύτερο τρόπο: «Η απελευθέρωση από το “εγώ” είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής του ανθρώπου».
Τέλος, στην εισαγωγή του βιβλίου υπάρχει η απάντηση του Κρισναμούρτι σε μια προκλητική ερώτηση που του έκαναν και όπου κάποιος του λέει ότι η «αυτογνωσία» έχει μια παρασιτική φύση που τα «πλοκάμια» της αγγίζουν κάθε σκέψη, λέξη και πράξη, με αποτέλεσμα να χάνει κανείς κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή.
Τιμή florasfun: 8,63€

Συγγραφέας: Κατσιμάκη Αναστασία
Εκδόσεις Andys'publishers
Έχετε νιώσει ποτέ, την ώρα που κοιμάστε, πως μια σκιά σας πλησιάζει σας ακινητοποιεί και σας κλέβει την αναπνοή; Έχετε νιώσει ποτέ αβοήθητοι, σα να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση χωρίς δύναμη να αμυνθείτε; Ποια άγνωστα πλάσματα μας περιβάλλουν χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε; Πρόκειται για ένα κόσμο γεμάτο σκιές, ένα κόσμο άυλο και παράλληλο με τον δικό μας. Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με ιστορίες που λίγο ή πολύ ακούσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Ιστορίες που μας έλεγε η γιαγιά ή ο παππούς τις κρύες νύχτες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι. Ιστορίες που ακούσαμε από φίλους κάποιο καλοκαιρινό βράδυ δίπλα στη θάλασσα. Ιστορίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα κι από ηλικία σε ηλικία χρόνια τώρα. Είναι μικρές ιστορίες φαντασμάτων και άλλων παράξενων φαινομένων που κάποιοι από εμάς ίσως έχουν ακούσει ή ίσως έχουν διηγηθεί.
Τιμή florasfun: 12,60€

(Σπάζοντας τα ψυχοθεραπευτικά είδωλα)
Συγγραφέας: Ερνέστο Σπινέλι
Εκδόσεις Κοντύλι
Η ψυχοθεραπεία στις μέρες μας μοιάζει να έχει διεισδύσει στα πάντα. Σ’ αυτό το βιβλίο ο Ernesto Spinelli θέτει το καίριο ερώτημα αν η ψυχοθεραπεία έχει υπαναχωρήσει από την αρχική της υπόσχεση να αποτελέσει μια κρίσιμη συνιστώσα των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε τι σημαίνει να είναι κανείς «άνθρωπος», έχοντας αντ’ αυτού υιοθετήσει τον καθησυχαστικό ρόλο του «ειρηνευτή» των προσωπικών και κοινωνικών αναταράξεων. Μέσα από τις σελίδες αυτού του ελκυστικού και προκλητικού βιβλίου ο Spinelli εξερευνά εναλλακτικές προσεγγίσεις, αμφισβητώντας τις ψυχοθεραπευτικές ορθoδοξίες πάνω σε ζωτικά ζητήματα, όπως η σεξουαλικότητα, η παιδική ηλικία, ο εαυτός, το ασυνείδητο, το ανεξήγητο, η δημιουργικότητα και το ερώτημα του κακού.
 Τιμή florasfun: 23,94€ 

(συμβουλευτική γονέων)
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Καππάτου
Εκδόσεις Μίνωας
Το τέλος μιας σχέσης επιφέρει σοβαρές δυσκολίες στη ζωή του ζευγαριού, ενώ συνοδεύεται και από την αλλαγή της καθημερινότητας των παιδιών. Η σκέψη και μόνο να μιλήσουν στα παιδιά για ενδεχόμενο διαζύγιο αποτελεί πηγή αναστάτωσης και αγωνίας για τους γονείς, οι οποίοι πολλές φορές νοιώθουν αδύναμοι να διαχειριστούν τα ίδια τους τα συναισθήματα.Δεκάδες ερωτήματα τους βασανίζουν:
- Πώς να ανακοινώσω το διαζύγιο στο παιδί μου;
- Τι ακριβώς να του πω;
- Πως θα αντιδράσει;
- Πως θα επικοινωνούμε εμείς οι γονείς μετά τον χωρισμό;
- Πώς να αποφύγω τις διαφωνίες;
Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα και ανησυχίες που ταλανίζουν τους γονείς οι οποίοι θέλουν να διαχειριστούν σωστά το διαζύγιο τους, διαφυλάσσοντας πάνω από όλα την ψυχική ισορροπία των παιδιών.
Τιμή florasfun: 14,85€

Εκδόσεις Παρρησία
Μέσα σε μια τόσο ζοφερή ατμόσφαιρα για το θεσμό του γάμου βλέπει το φως της δημοσιότητας η μελέτη της Βασιλικής Γ. Κυλέκογλου με τίτλο "Η γυναίκα και ο άνδρας στις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού". Το θεωρώ ευλογία Θεού, διότι μπορεί ο άγιος Κοσμάς να έζησε σε άλλη εποχή, οπόταν τα προβλήματα του γάμου δεν είχαν την ίδια με την τωρινή μορφή τους και διέφεραν στον τρόπο εκφράσεως και εντάσεώς τους, αλλά τα μηνύματα του Αγίου για τις σχέσεις των δύο φύλων και το γάμο είναι και σήμερα επίκαιρα και μάλιστα σε πολλά σημεία τους διαχρονικά. Ο άγιος Κοσμάς ως ποιμένας ήταν επίκαιρος τότε και παραμένει και σήμερα επίκαιρος όχι μόνο εκκλησιολογικά, αλλά και κοινωνιολογικά (προβλήματα ισότητας των δύο φύλων, κριτήρια επιλογής συζύγου, σεξουαλικές σχέσεις, πνευματική ζωή του ζεύγους, ανατροφή των τέκνων κ.ά.). Τούτο μπορεί να ηχεί παράδοξα, αλλά ανταποκρίνεται στα πράγμα­τα, διότι οι σχετικές διδασκαλίες του έχουν ως αφετηρία και τέρμα τους την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας, το σεβασμό στο θεσμό και την ιερότητα του γάμου, την αγάπη προς τον άνθρωπο (άνδρα - γυναίκα) και την κατανόηση της ανθρώπινης αδυναμίας.
Έχω την πεποίθηση ότι το παρόν βιβλίο όχι μόνο θα προβληματίσει, αλλά και θα οικοδομήσει και θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα του σημερινού αναγνώστη.
Τιμή florasfun: 10,80€ 

Για τους μικρούς καλούς μας φίλους.................................

Ο Μπίλλυ το λαγουδάκι ανακαλύπτει τις πεταλούδες

Εκδόσεις Πατάκη
Ακολουθήστε τον Μπίλλυ το Λαγουδάκι σε μια μοναδική διασκεδαστική περιπέτεια.
Ελάτε να κρυφοκοιτάξουμε μαζί του τις απρόσμενες, αστείες και όμορφες εκπλήξεις που βρίσκονται πίσω από τα κρυμμένα παραθυράκια!
Ηλικίες απο 2 ετών
Τιμή florasfun: 6,93€

Εκδόσεις Πατάκη
Η σπουδαία Γιαπωνέζα εικονογράφος Ayano Imai παρουσιάζει μια νέα εκδοχή των διαχρονικών και δημοφιλών μύθων του Αισώπου. Η σοφία των μύθων τούς έκανε αγαπητούς στο πέρασμα των αιώνων σε όλους τους πολιτισμούς του κόσμου και έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες.
Σε αυτή την καινούρια έκδοση μύθοι γνωστοί και λιγότερο γνωστοί αποκτούν νέα πνοή μέσα από τις υπέροχες, πολύχρωμες και μοναδικές εικόνες.
Ηλικίες απο 3 ετών
Τιμή florasfun: 9,45€

Άκουσε παιδικά τραγούδια+cd

Εκδόσεις Susaeta
Διαχρονικά και αγαπημένα παιδικά τραγούδια με μοναδικές, πρωτότυπες εκτελέσεις που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.
Περιέχει τα τραγούδια: Πλάθω κουλουράκια, Το κουνελάκι, Η κουκουβάγια, Μια ωραία πεταλούδα, Η καλή μας αγελάδα, Στου Μανώλη την ταβέρνα, Η γιαγιά μας η καλή, Ο μπάρμπα-Μπρίλιος, Βαρκούλα του ψαρά.
Ηλικίες απο 3 ετών
Τιμή florasfun: 8,91€

Συγγραφέας: Δημουλίδου Χρύσα
Εκδόσεις Διάπλαση
Ο Χαρούλης, ένα σκανταλιάρικο χελιδονάκι, έρχεται με τους γονείς του στην Ελλάδα για να περάσει το καλοκαίρι. Ενθουσιασμένος με τη χώρα, αποφασίζει να μείνει και τον χειμώνα, αρνούμενος να ακολουθήσει την οικογένειά του στον Νότο. Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν πολύ όταν αρχίζουν οι βοριάδες και τα χιόνια. Πώς θα τα βγάλει πέρα ο Χαρούλης; Κι οι φίλοι που έχει κάνει στο μεταξύ θα τον βοηθήσουν;
Ένα υπέροχο παραμύθι που μας διδάσκει πως τα παθήματα της ζωής μάς ωριμάζουν γρηγορότερα και μας κάνουν σοφότερους, και πως οι πραγματικοί μας φίλοι φαίνονται στα δύσκολα.
Το βιβλίο περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια.
Ηλικίες απο 6 ετών
Τιμή florasfun: 12,60€

Συγγραφέας: Μίμης Πλέσσας
Εκδόσεις Μίνωας
Ο μικρός Μίμης μέσα από την ιστορία του Βασιλιά Ντο μαθαίνει τις νότες και μυείται στον μαγικό κόσμο της μουσικής!
Συνοδεύεται από CD με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα, αφήγηση της Λουκίλας Καρρέρ.
Στο CD τραγουδούν οι: Φιντέ Κοκσάλ και Σπύρος Κλείσσας.
Ηλικίες απο 6 ετών
Τιμή florasfun: 13,50€

Συγγραφέας: Camilla Lackberg
Εκδόσεις Μίνωας
Σε μια εντελώς συνηθισμένη πόλη, μια εντελώς συνηθισμένη μέρα, γεννήθηκε ένα εντελώς συνηθισμένο μωρό από δύο εντελώς συνηθισμένους γονείς. Σχεδόν δηλαδή συνηθισμένο μωρό από τη στιγμή που δύο αστέρια συγκρούστηκαν ψηλά στον ουρανό.
Η αστερόσκονη από τη σύγκρουση έπεσε αργά αργά στη Γη και βρήκε τον δρόμο της από ένα ανοιχτό παράθυρο στο κεφαλάκι του Τσάρλι. Και έτσι απρόσμενα αυτό το εντελώς συνηθισμένο μωρό έγινε ο Σούπερ Τσάρλι!
Πώς μπορεί, όμως, ο Τσάρλι να εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται όπως περιμένουν όλοι από ένα μωρό, ενώ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις του για να βοηθήσει τον αγαπημένο του αδελφό;
Hλικίες απο 6 ετών
Τιμή florasfun: 10,80€

Εκδόσεις Αναζήτηση
Αυτή η ευχάριστη συλλογή, με πρωτότυπες ιστορίες, θα διασκεδάσει τα αγόρια όπου και αν βρίσκονται!
Περιέχει συναρπαστικές ιστορίες που συνοδεύονται με όμορφες εικόνες!
Ιδανικό για αφήγηση και για αναγνώστες που διαβάζουν μόνοι τους.
Αυτές οι ιστορίες, είναι βέβαιο ότι θα τις αγαπήσει κάθε αγόρι!
Ηλικίες απο 6 ετών
Τιμή florasfun: 6,21€

Εκδόσεις Αναζήτηση
Αυτή η ευχάριστη συλλογή, με πρωτότυπες ιστορίες, θα διασκεδάσει τα κορίτσια όπου και αν βρίσκονται!
Περιέχει συναρπαστικές ιστορίες που συνοδεύονται με όμορφες εικόνες!
Ιδανικό για αφήγηση και για αναγνώστες που διαβάζουν μόνοι τους.
Αυτές οι ιστορίες, είναι βέβαιο ότι θα τις αγαπήσει κάθε κορίτσι!
Ηλικίες απο 6 ετών
Τιμή florasfun: 6,21€

Αριστοφάνους
Εκδόσεις Σιδέρη Μ.
Διασκευασμένη απόδοση στα νέα ελληνικά, ειδική για παιδιά, το αντιπολεμικό έργο του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη, έχει αποδοθεί σε τέσσερις πράξεις. Τα παιδιά, γελώντας και διασκεδάζοντας, αθαίνουν να επεξεργάζονται τα μηνύματα του μεγάλου και κωμικοτραγικά επίκαιρου σατιρικού μας ποιητή, επιτελώντας το σκοπό για τον οποίο γράφτηκε το έργο, δηλαδή όχι απλώς να προκαλέσει το γέλιο, αλλά και να διδάξει τους θεατές του, ασκώντας έλεγχο σε πρόσωπα και καταστάσεις της εποχής του.
Ηλικίες απο 8 ετών
Τιμή florasfun: 7,20€

 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ

www.florasfun.gr ότι καλύτερο στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

1. Αναζητήστε το βιβλίο που θέλετε στην συλλογή των 140.000 τίτλων του ηλεκτρονικού μας βιβλιοπωλείου. Το www.florasfun.gr είναι το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα.
2. Επιλέξτε το βιβλίο σας με απλή διαδικασία και σε ελάχιστο χρόνο θα είναι στον χώρο σας με την ταχύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών (courier).
3. Θα πληρώσετε με αντικαταβολή στο courier (όχι χρήση πιστωτικής κάρτας) και όλα αυτά χωρίς έξοδα αποστολής (εφόσον η παραγγελία είναι άνω των 25,00€).
4. Ακόμα και αν η παραγγελία σας είναι μικρότερη των 25,00€ θα σας σταλεί χωρίς έξοδα αποστολής με ταχυμεταφορές εφόσον χρεωθεί στην πιστωτική σας κάρτα.
5. Και όλα αυτά όπου και αν βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Με την εγγύηση των Βιβλιοπωλείων Φλωράς.
Βιβλιοπωλεία Φλωράς Μαρία Φλωρά ΕΠΕ Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 10564 ΑΦΜ 095492257, τηλ. 2103215590
ΑΘΗΝΑ Πανεπιστημίου 59 είσοδος απο Εμμ. Μπενάκη 5, τηλ. 2103215590
ΜΑΡΟΥΣΙ Μιλτιάδου 16, τηλ. 2108066377
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Κουντουριώτου 14, τηλ. 2109955162
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Κουντουριώτου 54-56, τηλ. 2104942302

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της  Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "UNSUBSCRIBE" η ΔΙΑΓΡΑΦΗ στην ηλεκτρονική διεύθυνση newsletter@floras.gr
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου