Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Μια Τρελή Τρελή Αλφαβήτα


Facebook Twitter More...
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Θα θέλαμε με μεγάλη χαρά να σας παρουσιάσουμε το νέο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ, μια βραβευμένη συλλογή ποιημάτων για τους πιο ευαίσθητους αναγνώστες, τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α’ και της Β΄ Δημοτικού. Ένα πρωτότυπο βιβλίο με 25 ποιήματα, εκ των οποίων τα 24 αποτελούν και από μια ευφάνταστη ιστορία για κάθε γράμμα της Αλφαβήτας, ενώ το τελευταίο είναι πραγματικά
μια Αλφαβήτα… για δέσιμο!
Πρόκειται για ένα βιβλίο-εργαλείο του εκπαιδευτικού για την εξάσκηση των μαθητών στηνεκμάθηση της Αλφαβήτας με τον πλέον ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, αλλά και μιαολοκληρωμένη πρόταση για δημιουργικές δράσεις φιλαναγνωσίας μέσα στην τάξη, αφούπεριλαμβάνει και ένα μουσικό CD με τα 25 ποιήματα σε μουσική Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλουκαι ερμηνεία… όλων των αστεριών του ελληνικού πενταγράμμου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

 Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει,
ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα,
ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει…
Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!
Και, στο τέλος, ένα ποίημα για όλα τα γράμματα μαζί, που ξέρουν να περνούν ωραία και κάνουν την καλύτερη παρέα!






Ερμηνεύουν κατά αλφαβητική σειρά οι:
Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασιλική Καρακώστα, Νικήτας Κλιντ, Μάρκος Κούμαρης, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Βικτωρία Ταγκούλη, Τζώρτζια.
Δείτε εδώ το Book Video του βιβλίου, για να έχετε μια πρώτη εικόνα για το περιεχόμενό του και τα τραγούδια του cd.

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα του βιβλίου.
Γνωρίστε τη συγγραφέα του βιβλίου, Ράνια Μπουμπουρή.
Η ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ είναι επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ. Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία, είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People) και της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν εννιά βιβλία της.
Η συγγραφέας είναι διαθέσιμη για μία δημιουργική συνάντηση με τους μαθητές του σχολείου σας.
(Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων,
κα Ειρήνη Γαβρέλα, pr@psichogios.gr, τηλ.: 210 2804854.)
Καλή ανάγνωση!
Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας για τις νέες κυκλοφορίες μας. Το μήνυμα αυτό πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων, αφού φέρει ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα, καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας.
Για να διαγραφεί η διεύθυνσή σας, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ
ή στείλτε e-mail στο unsubscribe@psichogios.gr με θέμα Newsletter Paidiko Unsubscribe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου