Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Βιβλία από τις Εκδόσεις Καλέντη - 1/2Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στη σειρά Λογοτεχνία για Νέους, το νέο εφηβικό μυθιστόρημα <<Μαζί>> της Ελένης Πριοβόλου, με θέμα τη σχολική βία. Στη σειρά ήδη κυκλοφορούν <<Τα παιδιά του τελευταίου θρανίου>> της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη και <<Με τα μάτια του άλλου>> της Πάολα Καπριόλο.
Στην κατηγορία του επιστημονικού βιβλίου κυκλοφορεί <<Κλινική αξιολόγηση και συμβουλευτική - Από τη θεωρία στην πράξη>> των Μάρσα Κολέτση και Έλενα Τράγου.
Με εκτίμηση,
Κέλλυ Ιωαννίδου
Διευθύντρια Μarketing
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ
Λ.Βουλιαγμένης 70
Ελληνικό   16 777
Τ 2109638790
F 2109638791
M 694-7005467
kioannidou@kalendis.gr
kelly.ioannidou@gmail.com
www.kalendis.gr


[Μαζί] της Ελένης Πριοβόλου
            λ ο γ ο τ ε χ ν ί α   γ ι α   ν έ ο υ ς

Ο Μύρων είναι το πιο μικροκαμωμένο παιδί όχι μόνο στην τάξη του αλλά και σε ολόκληρο το γυμνάσιο. Καθημερινά προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του, όπως και οι συμμαθητές του, από τη συμμορία των «Σκαθαριών» που βασανίζει τους πάντες στο σχολείο.
Σ’ αυτόν τα «Σκαθάρια» έχουν βρει το τέλειο θύμα επειδή είναι διαφορετικός, αρχίζοντας από το παράξενο σουλούπι του και φτάνοντας στις συνήθειές του. Του αρέσει να μένει μόνος στα διαλείμματα και να αφοσιώνεται στις σκέψεις του. Το αγόρι έχει μπει στο στόχαστρό τους, αλλά κανείς δεν τολμά να τα βάλει μαζί τους. Ο αρχηγός των «Σκαθαριών», ο σκληρός Παμίνος, έχει μεγάλα σχέδια, θέλει να επιβληθεί και έξω από το σχολείο, στη γειτονιά, στη συνοικία και σε ολόκληρη την πόλη. Όμως η άφιξη μιας νέας μαθήτριας, της Λούνα, θα γίνει η αρχή για ν’ αλλάξουν όλα…

Το νέο μυθιστόρημα για εφήβους (10+) της Ελένης Πριοβόλου για τη σχολική βία, ένα κοινωνικό φαινόμενο που αφορά τους ανηλίκους και προβληματίζει εκπαιδευτικούς και γονείς. Συγκρούσεις, επιθέσεις, ταπείνωση, εκφοβισμός, παρενόχληση, βία: η πραγματικότητα της σχολικής ζωής μέσα από το σύγχρονο φαινόμενο του bullying.
Μια ιστορία με έντονους χαρακτήρες όσο και πλοκή, που απεικονίζει γλαφυρά την καθημερινότητα των νέων, προβάλλοντας το θέμα της σχολικής βίας και τις κοινωνικές διαστάσεις του.


Η  Ε Λ Ε Ν Η  Π Ρ Ι Ο Β Ο Λ Ο Υ  κατάγεται από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε και τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Εκτός από τη λογοτεχνία για ενηλίκους, ασχολείται με την παιδική και νεανική λογοτεχνία, το παιδικό θέατρο και το παραμύθι. Επίσης έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής παιδικής σειράς Η καραβέλα του ουρανού για την ΕΤ2. Το 2009 απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Το σύνθημα, ενώ το 2010, το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της για παιδιά Ο τρυφεράκανθος.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Ένα τρυφερό παραμύθι για την ψυχολογική και τη σωματική βία, αλλά και για τις έννοιες της φιλίας, της συνύπαρξης και της αγάπης.Τ α  έ ρ γ α  τ η ς : Ο τρυφεράκανθος (Καλέντης, 2013), Για τ’ όνειρο πώς να μιλήσω (Καστανιώτης, 2012), Όπως ήθελα να ζήσω (Καστανιώτης, 2009), Το κρασί του έρωτα (Καστανιώτης, 2005), Τα χάρτινα πουλιά  (Καστανιώτης, 2001), [για παιδιά και εφήβους] Τσόκο μπλοκ (Καστανιώτης, 2011), Καπετάν Ζωή (Ελληνικά Γράμματα, 2008), Το σύνθημα (Ελληνικά Γράμματα, 2008), Ο Παντουπαρών (Ελληνικά Γράμματα, 2005), Η φλογέρα του βοσκού (Μίλητος, 2003), Ένα χελωνάκι χωρίς καβούκι (Ελληνικά Γράμματα, 2002), Καπετάν Ζωή (Ελληνικά Γράμματα, 2001), Το άλογο που το λέγαν Έκτορα (Ελληνικά Γράμματα, 2001), Βικτόρια, το κορίτσι που πετάει στα σύννεφα (Καστανιώτη, 1999), Σκιούπι. Όνομα για καθωσπρέπει κλόουν (Καστανιώτης, 1997), Το κόκκινο πουλί που το λέγαν Φλόγα (Καστανιώτης, 1997), Ο δρόμος του μπλε φεγγαριού (Καστανιώτης, 1991), Ο θείος Ορέστης (Gutenberg - Χρήστος Δαρδανός, 1987), Ένας γελωτοποιός για κλάματα (Σύγχρονη Εποχή, 1986), Δάφνη και Λεονάρδο (Ντουντούμης, 1988), Ο μάγος Μπλου (Ντουντούμης, 1988), Σαν όνειρο και σαν παραμύθι (Ντουντούμης, 1988).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου