Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Απρίλιος 2013


Bookmark and Share
Αγαπητοί αναγνώστες,

Μετράμε πλέον τις μέρες μέχρι το Πάσχα ξεφυλλίζοντας τις νέες κυκλοφορίες μας και φτιάχνοντας λαχταριστά Πασχαλινά cupcakes με τη βοήθεια της Αθηνάς Πάνου και του πεντανόστιμου βιβλίου της CUPCAKES!
Ο αγαπημένος μας Γιώργος Πολυράκης καταπιάνεται με ένα θέμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα: την Ιερά Εξέταση! Μέσα σε αυτή την εποχή του σκοταδισμού, ένας έρωτας θα ανθίσει και όχι μόνο: ΤΑ ΗΡΑΝΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ.

Η Ελένη Τσαμαδού υπογράφει ένα ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΖΩΗΣ που μας ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική των παιδιών των λουλουδιών και πίσω στην Αθήνα του Πολυτεχνείου, υπενθυμίζοντάς μας πως «οι άνθρωποι μπορεί να μη λησμονούν αλλά μπορούν και πρέπει να συγχωρούν πριν να είναι αργά». Μέσα στο βιβλίο, αποκαλύπτονται και ορισμένες λεπτομέρειες για την τύχη των ηρώων προηγούμενων αγαπημένων βιβλίων της όπως ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ & Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.

Η Νικόλ-Άννα Μανιάτη επιστρέφει δυναμικά με τον ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ένα ανατρεπτικό κοινωνικό μυθιστόρημα που φανερώνει πόσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι η ζωή. Ο Ντίνος Γιώτης μας σαγηνεύει με τη ΓΑΛΛΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, ένα νοσταλγικό «μυθιστόρημα ενηλικίωσης» με νότες σασπένς και λυρισμού. Σύντομα θα απολαύσουμε και την κινηματογραφική απόδοσή του στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπου το ρόλο της μοιραίας δασκάλας θα υποδυθεί η βραβευμένη ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.

To magnum opus του Χαρούκι Μουρακάμι
ολοκληρώνεται. To 1Q84 είναι ένα μαύρο παραμύθι που περιέχει τα πάντα, από το πολιτικό θρίλερ μέχρι την ιστορία αγάπης, και απευθύνεται στους πάντες - εφόσον δεχόμαστε ότι οι πάντες έχουν, κάποια στιγμή στη ζωή τους, αγαπήσει.

Το βιβλίο που δικαίως κέρδισε μια θέση στη βραχεία λίστα του Booker, ΝΑΡΚΟΠΟΛΙΣ, μας ταξιδεύει στη Βομβάη της οπιομανίας, συνδυάζοντας τη δυτική underground κουλτούρα και την ανατολίτικη παρακμή, ενώ ο Φίλιπ Πούλμαν, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, διασκευάζει δεξιοτεχνικά τα διασημότερα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜ και τα συνοδεύει με φιλολογικές σημειώσεις και επισημάνσεις του.



Η 23η Απριλίου είναι καθιερωμένη από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, καθώς την ημέρα αυτή, το 1616, έφυγαν από τη ζωή δύο σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Ισπανός λογοτέχνης Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Παράλληλα εορτάζεται ο Άγιος Γεώργιος, ενώ στην Καταλονία η 23η Απριλίου είναι γνωστή ως Η Ημέρα των Ρόδων και των Βιβλίων. Στη Βαρκελώνη σύμφωνα με το έθιμο οι Ισπανοί χαρίζουν στις αγαπημένες τους τριαντάφυλλα και εκείνες ανταποδίδουν χαρίζοντάς τους ένα βιβλίο. Με αυτό το λογοτεχνικό υπόβαθρο, η 23η Απριλίου έχει επιλεγεί ώστε να εορτασθεί φέτος στην Αγγλία και την Ιρλανδία η Παγκόσμια Νύχτα Βιβλίου, μια νύχτα γεμάτη λογοτεχνικά δρώμενα και εκδηλώσεις! Ανάμεσα στα βιβλία που επελέγησαν για τον εορτασμό αυτής της νύχτας είναι το ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ της Τζότζο Μόις αλλά και Η Νο 1 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ του Αλεξάντερ Μακόλ Σμιθ! Ιδανική ευκαιρία για να φρεσκάρετε τα αναγνώσματά σας!



Με χαρά εγκαινιάζουμε τη σειρά ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ που συνδυάζει τις αγαπημένες μας αρετές: αποτελείται από βιβλία βραβευμένα και αγαπημένα, που παρέμειναν ολοζώντανα στο πέρασμα του χρόνου, τα οποία διατίθενται σε πολύ προσιτές τιμές! Αυτό το μήνα σάς παρουσιάζουμε τα τρία πρώτα βιβλία, αλλά ακολουθούν κι άλλα! Μην τα χάσετε, είναι πραγματικά ξεχωριστά και αξίζει να βρίσκονται σε κάθε βιβλιοθήκη :-)


Με πάνω από 750 τίτλους e-books και περισσότερα tablets & smartphones στα χέρια των αναγνωστών, η ανάγνωση περνάει σε άλλη διάσταση! Βρείτε τον τίτλο που σας ταιριάζει στο http://www.psichogios.gr/ebooks!
Η Λ. Τζ. Σμιθ ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο της σειράς των Vampire Diaries, όμως για την Έιμι, την πρωταγωνίστρια του βιβλίου ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν. Ευτυχώς, οι ΚΑΡΔΙΟΚΛΕΦΤΡΕΣ μονοιάζουν και γίνονται ΦΙΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ :-)


Ο αγαπημένος μας ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ σε νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά με τη ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! Και στην τηλεόραση μας κρατάει συντροφιά, όμως, κάθε Σάββατο στις 10.00, στην ERT WORLD!

Δείτε όλους τους τίτλους της νεανικής μας λογοτεχνίας στον νέο μας παιδικό κατάλογο που είναι χωρισμένος ανά ηλικία για τη δική σας ευκολία! Μη χάσετε τις σελίδες 73-75 με θεματικό ευρετήριο και διάφορες δράσεις φιλαναγνωσίας.
Ο Ευγένιος Τριβιζάς μας μαθαίνει τους πρώτους αριθμούς παρέα με την Πασχαλίτσα του, ενώ ο Γιώργος Λεμπέσης μας μαθαίνει τα γράμματα με μια ιστορία βγαλμένη από την… προϊστορία! Η Μαριλίτα Χατζημποντόζη μας οδηγεί στην Ευτυχούπολη, σε ένα ταξίδι βασισμένο στο μυστικό της ευτυχίας!


Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσετε την όρεξή σας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)
Για να μάθουμε καλά αγγλικά, βοηθάει και μια ωραία ιστορία! Η Μαρί Κυριακού μεταφράζει στα αγγλικά δύο αγαπημένες ιστορίες με τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών, Μάικ τον Φασολάκη: I’M GONNA TICKLE YOU και FLYING TO THE BEACH ενώ ο Γιώργος Κατσέλης αφηγείται στα αγγλικά την ιστορία της Ακρόπολης και των χαμένων γλυπτών!



Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας για τις νέες κυκλοφορίες μας. Το μήνυμα αυτό πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2472/97 περί διαφημιστικών μηνυμάτων, αφού φέρει ευκρινώς τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα, καθώς και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας.r /> Για να διαγραφεί η διεύθυνσή σας, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ ή στείλτε e-mail στο unsubscribe@psichogios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου