Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Εκδόσεις Καλέντη - Μουσικά Παραμύθια


                                  [Μ ο υ σ ι κ ά  Π α ρ α μ ύ θ ι α]
της Κατερίνας Τσίτσα


Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Μουσική: Κατερίνα Τσίτσα
Ενορχήστρωση: Σπύρος Ρουβάς
Σελίδες: 48 4ΧΡ, βιβλίο με CD
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Διάσταση: 21X29
ISBN: 978-960-219-273-3
Τιμή: 14 ευρώ



Ένα βιβλίο με δύο παραμύθια για παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας γεμάτα εικόνες και μελωδία. Η έκδοση περιλαμβάνει δύο σύντομα έργα διάρκειας περίπου 20 λεπτών με αφήγηση, η οποία αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το νηπιαγωγό είτε σαν παραμύθι με μουσική και εικόνες είτε σαν ιδέα για μια μικρή μουσική παράσταση (στο CD που συνοδεύει την έκδοση, σε μουσική-στίχους της Κατερίνας Τσίτσα και ενορχήστρωση του Σπύρου Ρουβά, υπάρχουν τα τραγούδια και χωρίς τους στίχους – καραόκε).

Το βιβλίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, με τον ίδιο τρόπο, και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, καθώς τα θέματα των δύο ιστοριών, με τίτλο «Στο μαγεμένο δάσος» και «Το κλάμα της γοργόνας», περιστρέφονται γύρω από τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την οικολογία, το φόβο, την ομαδικότητα, τη δημιουργία και την επίτευξη στόχων – μια θεματολογία πάντα επίκαιρη και πρόσφορη για συζήτηση σε αυτές τις ηλικίες. Παράλληλα το βιβλίο της παιδαγωγού-μουσικού Κατερίνας Τσίτσα αποτελεί μια πρόταση για τις παιδικές/νεανικές χορωδίες εντός και εκτός του σχολείου, που εύκολα μπορεί να ενταχθεί στις σχολικές παραστάσεις ή σε άλλες εκδηλώσεις από τους μουσικούς-εκπαιδευτικούς (στο βιβλίο υπάρχουν οι μελωδίες των τραγουδιών με νότες, καθώς και τα υλικά/προτάσεις για παράσταση).

Η βραβευμένη εικονογράφος Σάντρα Ελευθερίου ζωντανεύει τους ήρωες των ιστοριών με τέτοιο τρόπο ώστε τα «Μουσικά Παραμύθια», πέρα από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους, να είναι ένα όμορφο βιβλίο που κάθε γονιός μπορεί να μοιραστεί με το παιδί του, μια καλή ευκαιρία να διαβάσουν και να διασκεδάσουν μαζί, αλλά και ένα ωραίο δώρο δύο παραμυθιών σε μία έκδοση γεμάτη από χρώματα και νότες.




Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΤΣΑ είναι πτυχιούχος πιάνου, απόφοιτος του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου με πτυχιακή εργασία στη Σύνθεση και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορική Ερμηνεία. Έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία του πιάνου και την προσχολική μουσική αγωγή. Δίδαξε στο Τ.Μ.Σ. του Ι.Π. το γνωστικό αντικείμενο της Πιανιστικής Πρακτικής και ήταν η μόνιμη συνοδός πιάνου στα χορωδιακά σύνολα του τμήματος. Είναι καθηγήτρια μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπεύθυνη για τη διδασκαλία και διεύθυνση της νεανικής χορωδίας «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ». Συνθέσεις της έχουν εκτελεστεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και Σερρών, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου, στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Χορωδιακό έργο της βραβεύτηκε από τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών.


Η ΣΑΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ζει και εργάζεται στη Λάρνακα.  Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.  Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος.  Το 2008 και 2009 πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009 και το 2010 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.  Είναι η εικονογράφος που εκπροσωπεί την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012.  Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή όπου έχει επίσης βραβευτεί. 


Ο ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΥΒΑΣ σπούδασε μουσική στη Φ.Ε. Μάντζαρος (θεωρητικά, τρομπόνι, ευφώνιο), στο Ωδείο Κερκύρας και Ιόνιο Ωδείο απ’ όπου έλαβε πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών, Φούγκας, Σύνθεσης και δίπλωμα τρομπονιού. Επίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με πτυχιακή εργασία στη Σύνθεση. Διετέλεσε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπαρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά και έκτακτος συνεργάτης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει μουσική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τρομπόνι και ανώτερα θεωρητικά στο Ιόνιο Ωδείο, όπου είναι και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, είναι αρχιμουσικός του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου