Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εκδόσεις Μεταίχμιο - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε το 1966 από την IBBY, τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα. Την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) διάλεξε η IBBY για να γιορτάζουμε κάθε χρόνο το παιδικό βιβλίο, με στόχο να εμπνεύσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου διοργανώνουν φέτος πολλές δράσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας, από την Κω ως την Πρέβεζα και από τα Χανιά ως την Ξάνθη.

ΑθήναΠαρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, στις 6:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΡΟΚΚΑΣ (Δεκελείας 69, Ν. Φιλαδέλφεια)
Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου
Ντετέκτιβ Βεντουζίνι: Ένα τόσο δα λεκεδάκι
Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και ο ντετέκτιβ Βεντουζίνι καλούν τους ενεργούς πολίτες του βυθού και της στεριάς να τους συμπαρασταθούν στις επικίνδυνες έρευνές τους για τη διαλεύκανση ενός μυστηρίου που έχει κάνει άνω κάτω την Άνω Μπουρμπουλήθρα και το σημαντικότερο: να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τον φοβερό Μι Κάπα!
Για παιδιά από 6 ετών

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)
Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη Ρέος, ο καλύτερος φίλος
Ελάτε να γνωρίσετε τον Ρέο και τη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη η οποία με οδηγό το βιβλίο, με παιχνίδια και δράσεις θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την πραγματική έννοια της φιλίας.
Για παιδιά από 4 ετών

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, στις 13:30, στο Σχολείο Παιχνιδιού (Λεπενιώτου 8, Ψυρρή)
Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο της Εύης Γεροκώστα
Αστέρια στον πάτο της λίμνης
Η Εύη συνάντησε τον Ασιρού και ταξίδεψε μαζί του πάνω σ’ ένα αστέρι. Μέχρι να γυρίσουν πίσω, της διηγήθηκε την ιστορία του κι εκείνη του υποσχέθηκε ότι, με τη σειρά της, θα μοιράζεται αυτή την ιστορία με μικρούς και μεγάλους. Αν θέλετε να την ακούσετε κι εσείς, σας περιμένουμε στο Σχολείο Παιχνιδιού. Κι αν δεν βρείτε ένα αστέρι να σας φέρει μέχρι εκεί, μην ανησυχείτε. Σίγουρα θα βρείτε ένα για να σας γυρίσει πίσω...
Για παιδιά από 5 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου