Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η Άλκη Ζέη στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ - Αθήνα, 15/9/2011

Αθήνα, 15/9/2011 Η Άλκη Ζέη στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
http://www.metaixmio.gr/
Γνωρίστε την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων
Η Άλκη Ζέη δεν ξεχνάει ποτέ το παιδί. Δεν ξεχνάει ποτέ να είναι η ίδια παιδί. Η λογοτεχνία για το παιδί στην Άλκη Ζέη έχει βρει τον συγγραφέα της.
Γιάννης Νεγρεπόντης
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν πλέον τα βιβλία της Άλκης Ζέη με νέα καλαίσθητα εξώφυλλα της Σοφίας Ζαραμπούκα.
• Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
• Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
• Η μωβ ομπρέλα
• Κοντά στις ράγιες
• Αρβυλάκια και γόβες
• Το καπλάνι της βιτρίνας
• Ο θείος Πλάτων
• Θέατρο για παιδιά
• Τα παπούτσια του Αννίβα
• Μια Κυριακή του Απρίλη
• Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα
Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω βιβλία και για την Άλκη Ζέη θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο με μέγεθος 546 KB
Τα σημερινά παιδιά έχουν πλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν κείμενά της και μέσα στα σχολικά τους βιβλία, όπου είναι ανθολογημένα έργα της. Τώρα έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν κι από κοντά. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διοργανώσουμε επίσκεψη της Άλκης Ζέη στο σχολείο σας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στο έργο της και να συνεχίσουν τον διάλογο μαζί της.
Οι εκπαιδευτικοί, εντάσσοντας τα βιβλία της Α.Ζ. στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, θα δημιουργήσουν αφορμές για προβληματισμό και περισσότερη αναζήτηση πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων. Η Α.Ζ. είναι σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας, διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται επίσης για ανάγνωση και για μελέτη σε σχολεία άλλων κρατών.
Για την καλύτερη αξιοποίηση των βιβλίων της Α.Ζ. στην τάξη μπορείτε να ανατρέξετε στο εκπαιδευτικό υλικό που επιμελήθηκε η συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο με στόχο την ενεργητική συμμετοχή όλων –μαθητών και εκπαιδευτικών-, ώστε να εμβαθύνουν στο περιεχόμενο του βιβλίου και να απολαύσουν την ανάγνωσή του.
Εκπαιδευτικό υλικό για το βιβλίο Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου: Ένα βιβλίο για τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, της κατοχής, της πείνας, του φόβου, αλλά και της αγάπης για τη ζωή, την ελευθερία και τη φιλία.
Εκπαιδευτικό υλικό για το βιβλίο Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της: Ένα βιβλίο για το δύσκολο θέμα των ναρκωτικών, αλλά και για το διαζύγιο, τη μετανάστευση, το χάσμα γενεών, τα κρίσιμα χρόνια της εφηβείας.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την Α.Ζ. να μιλάει για το έργο της.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Στείλτε μας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) μαζί με τα ονοματεπώνυμα και την ειδικότητα των εκπαιδευτικών του σχολείου σας για να σας αποστείλουμε τιμής ένεκεν για τη βιβλιοθήκη του σχολείου δύο βιβλία της Άλκης Ζέη.
Η προσφορά ισχύει έως τις 30/9/2011. Τη λίστα των εκπαιδευτικών, καθώς και τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του σχολείου, όπου θα αποσταλούν τα βιβλία, μπορείτε να τα στείλετε στο schools@metaixmio.gr , υπόψη κας Μαρίας Γεροσίδερη. Στο ίδιο e-mail και στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 523) μπορείτε να επικοινωνείτε για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για επίσκεψη της Άλκης Ζέη στο σχολείο σας.
Τα βιβλία της Άλκης Ζέη θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού μας τόπου στο Internet (http://www.metaixmio.gr/ ) ή τηλεφωνικώς (210 3647433, εσωτ. 115) ή με fax (211 3003562). Τα βιβλία θα σας σταλούν με αντικαταβολή. Τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής καταβάλλονται από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εφόσον η παραγγελία σας υπερβαίνει τα 15,00 €.
© 2010 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ιπποκράτους 118, 11472 – Αθήνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθήνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / http://www.metaixmio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου