Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Σειρά Επιμορφωτικών Ημερίδων από την Ενωση Φιλολόγων Φλώρινας

Η Ενωση Φιλολόγων Φλώρινας διοργανώνει σειρά επιμορφωτικών ημερίδων για καθηγητές και μαθητές με θέμα: “Τα φιλολογικά μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Διδασκαλία και αξιολόγηση στο Νέο Σχολείο”.
Ο κύκλος των ημερίδων θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:
1. Κοινωνικές Επιστήμες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
2. Η παραγωγή γραπτού λόγου: από το Γυμνάσιο στην Τράπεζα Θεμάτων και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
3. Οι “πηγές” στη διδασκαλία της Ιστορίας.
4. Η Δημιουργική Γραφή πάει σχολείο: Κείμενα Νεολλληνικής Λογοτεχνίας και Τράπεζα Θεμάτων.
5. Η αξιολόγηση των Λατινικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
6. Γνωστό, άγνωστο και μεταφρασμένο: το αρχαίο κείμενο στο σύγχρονο σχολείο.
Οι ημερίδες θα περιλαμβάνουν εισαγωγικές εισηγήσεις και εργαστηριακά μαθήματα και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και σε μαθητές.
Θα πραγματοποιείται περίπου μια συνάντηση κάθε μήνα και θα βγαίνει σχετική ανακοίνωση πριν από κάθε ημερίδα. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι συνάδερφοι και οι μαθητές για τα γνωστικά αντικείμενα και την εξεταστική διαδικασία και να προκύπτει κάθε φορά σχετικός διάλογος με τους ομιλητές, μέσα από τις απορίες και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Ομιλητές θα είναι Καθηγητές ΑΕΙ, Σχολικοί Σύμβουλοι και συνάδερφοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα οργανώνονται σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους.
Μετά την ανακοίνωση και πριν την διεξαγωγή της ημερίδας, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2385025921 (Σοφία Ζαχαροπούλου), 6977036617 (Αναστασία
Σταμπουλίδου) , 6937140146 (Σίσσυ Καλαϊτζή) και στο e-­‐mail : imerides.filologoi@gmail.com.
Θα δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής για τις ημερίδες, ενώ για όποιον επιλέξει να παρακολουθήσει τον κύκλο των ημερίδων συνολικά θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε Κύκλο Σεμιναρίων των ανάλογων ωρών.

Από το Δ.Σ. της Ενωσης Φιλολόγων Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου