Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Απονομή Κρατικού Βραβείου Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2010 στον Μάνο Κοντολέων / Εκδ. Πατάκη

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το 2010.
Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονεμήθηκε εξ ημισείας με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου στον Μάνο Κοντολέων για το Πολύτιμα δώρα (Εκδόσεις Πατάκη)
Για τη βράβευσή του ο Μάνος Κοντολέων δήλωσε:
«Τα Πολύτιμα Δώρα μου, έχουν να κάνουν με διαχρονικές αξίες… Κι εγώ προσπάθησα να τα γράψω με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να τα διακρίνει μια διαχρονική λογοτεχνικότητα. Στην ουσία με τα Πολύτιμα Δώρα θέλησα να αποδείξω πως η λογοτεχνία για παιδιά μπορεί να είναι και λογοτεχνία για ενήλικες. Χαίρομαι που η πρότασή μου αυτή αναγνωρίστηκε».
‘‘Υπάρχουν κάποιες πέτρες που τις λένε πολύτιμες: τα διαμάντια, τα μαργαριτάρια, τα σμαράγδια. Είναι πολύτιμες γιατί είναι όμορφες, μα και σπάνιες. Όμορφα και σπάνια είναι και κάποια συναισθήματα. Σαν κι αυτά της αγάπης, της προσφοράς και του έρωτα. Και υπάρχουν κάποια παραμύθια που μιλάνε για όλα αυτά’’.
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων συγγραφικού έργου, το 2009, ο Μάνος Κοντολέων προσέφερε στους αναγνώστες του Πολύτιμα δώρα. Μια συλλογή τριών παραμυθιών ή φανταστικών διηγημάτων -ο ίδιος αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει - που γεφυρώνουν την όποια ηλικιακή διαφορά μπορεί να υπάρχει στο αναγνωστικό κοινό.
Μια πρόταση λογοτεχνικής ενσάρκωσης διαχρονικών αξιών και επίκαιρων μηνυμάτων.
Μια άρτια ποιοτικά εκδοτική μορφή, με τις εικόνες της Ρίτα Τσιμόχοβα, -κάθε μια τους κι ένας ζωγραφικός πίνακας- να δημιουργούν ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.
Ένα βιβλίο που μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο δώρο για όσους αγαπούν τους θρύλους και τη φαντασία, για όσους πιστεύουν στον έρωτα και στην αγάπη.
Ελένη Σταματέλου
Εκδόσεις Πατάκη
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείο Τύπου
Τηλ.: 210-3650028
Fax : 210-3650039
e-mail : press@patakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου